Με μυρτιές και ευώδη άνθη εόρτασαν την Παναγία στον Κυπάρισσο Λάρισας

Πολλοί ήσαν οι πιστοί και φιλέορτοι χριστιανοί που ανέβηκαν στον όμορφο Κυπάρισσο, το απόγευμα του Σαββάτου 23 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να προσκυνήσουν την ιερά εικόνα της Παναγίας της Μυρτιδιωτίσσης, στο γραφικό εκκλησάκι της στον καταπράσινο λόφο, λίγο έξω από το χωριό.
Μέσα σε ένα θαυμάσιο φυσικό περιβάλλον, γεμάτο από μυρτιές και ευωδιαστά άνθη, λιτανεύτηκε η ιερά εικόνα της Μυρτιδιώτισσας Παναγιάς έως της εξέδρας, απ’ όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.Ιγνάτιος, παρουσία του ιερού κλήρου, των αρχόντων του τόπου και του φιλόχριστου λαού του Θεού, ευλόγησε τους άρτους και μίλησε για το πρόσωπο της Κυρίας Θεοτόκου, για τα μύρα τα ευώδη και για την ευωδία της πνευματικής ζωής, την οποία βιώνοντάς την κανείς δέχεται την θεία και άρρητη ευωδία της αγίας Εκκλησίας και του Δομήτορός της, Κυρίου μας Ιησού Χριστού.
Στο τέλος δε, ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές αυτού του θαυμασίου έργου, της ανεγέρσεως δηλαδή και του διαρκούς εξωραϊσμού του Ιερού Ναού της Παναγίας, της Μυρτιδιωτίσσης και ευχήθηκε καλή συνέχεια στο έργο τους, επικαλούμενος την χάρη, την ευλογία και την μυστική ευωδία της Υπεραγίας Θεοτόκου, της Μυρτιδιωτίσσης στην ζωή και τα έργα εκείνων αλλά και όλων των ευλαβών προσκυνητών που συρρέουν με ιδιαίτερη προθυμία, πίστη και αγάπη στην χάρη της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

«Το σύμπλεγμα του διωγμού…»

Του Σεβ. Μητροπολίτου Πτολεμαϊδος Εμμανουήλ στην Romfea.gr «… συνέκλεισε γάρ ο Θεός τους πάντας εις απείθειαν ένα τους πάντας ελεήση…» Ο διωγμός είναι μέσα στη «φύση … [...]

Ο Θεός είναι Αγάπη και Δικαιοσύνη…

 Καλά άνθρωποι που δεν διαβάζουν τη Γραφή, έστω παρασύρονται από δημοσιογράφους και λένε ότι ο Θεός είναι μόνον αγάπη και αγνοούν τη δικαιοσύνη Του. Αλλά και … [...]