Με την Ορθόδοξη Αλήθεια ο β' Τόμος του Σ. Καργάκου

Μη χάσετε στην «Ορθόδοξη Αλήθεια» που κυκλοφορεί αυτή την Τετάρτη 30 Αυγούστου, τον δεύτερο τόμο «Η Αυτοκρατορία της Κωνσταντινουπόλεως» του κορυφαίου Ελληνα ιστορικού Σαράντου Καργάκου.
Στο βασικό θέμα της εφημερίδας με τίτλο «Ερχεται βαρύς χειμώνας για Αθήνα – Φανάρι» διαβάστε όλο το παρασκήνιο για το πώς η Μητρόπολη Καβάλας γίνεται αφορμή για να δυναμιστιστούν οι σχέσεις μεταξύ της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Οικουμενικού Πατριαρχείου, την πολιτική που χαράσσει ο Βαρθολομαίος, ιδιαίτερα στις επαρχίες των Νέων Χωρών, και τον λόγο της απουσίας του Αρχιεπισκόπου Αθηνών από την Ζάκυνθο.
Στις σελίδες της εφημερίδας θα διαβάσετε μεταξύ άλλων:
*Ενα σημαντικό άρθρο του αγιορείτη γέροντα Πατάπιου Καυσοκαλυβίτου για τον «θησαυρό» των ελληνικών χειρογράφων (περισσότερα από 30.000) που φυλάσσονται στο Αγιον Ορος.
*Τον ιερέα που έδωσε σκληρή μάχη κατά των αιρέσεων, ιδρύοντας ακόμα και φροντιστήριο, και που με το μεγαλείο της ψυχής του έκανε ακόμα και τους πολέμιούς του να δακρύσουν.
*Τι εξομολογείται ο 38χρονος πολύτεκνος ιερέας (έχει εννέα παιδιά!) που πέρασε στο Πανεπιστήμιο. «Ηταν ένα θαύμα. Με βοήθησε ο Αγ. Κοσμάς ο Αιτωλός. Διάβαζα ελάχιστα» λέει ο ίδιος.
*Το πρόγραμμα της Μητρόπολης Σιατίστης που στηρίζει πολύτεκνους που θέλουν να κάνουν μια νέα αρχή στην περιφέρεια και τον Ναό στα Βίλια που έχει χτίσει ο Γερμανός Αρχιτέκτονας Ερνέστο Τσίλλερ.
Αρθρογραφούν ο π. Ανανίας Κουστένης, ο π. Χρυσόστομος Χρυσόπουλος, ο π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, ο π. Ανδρέας Κονάνος, ο Ηρακλής Ρεράκης, ο Χρήστος Αποστολίδης, ο Λάμπρος Σκόντζος κ.ά.
Η απλή έκδοση της εφημερίδας κοστίζει 1,5 ευρώ, ενώ μαζί με το βιβλίο κοστίζει 3,5 ευρώ.
Υπενθυμίζουμε ότι η Ορθόδοξη Αλήθεια εκτός από τα περίπτερα, μπορεί να διατεθεί (στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό) σε συνδρομητές που ενδιαφέρονται, αρκεί να να τηλεφωνήσουν στο 213-0170670 ή να αποστείλουν e-mail στο: syndromes@ orthodoxialitheia.gr


 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ