Με τον σχισματικό Αρχιεπίσκοπο των Σκοπίων συναντήθηκε ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μαικ Πομπέο

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

Επίσκεψη στα Σκόπια (Βόρεια Μακεδονία) πραγματοποιήσε ο Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής κ. Μαικ Πομπέο.
Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ συνοδευόμενος από την σύζυγό του Σούσαν και τον Πρέσβη της Αμερικής στην χώρα, επισκέφθηκαν την Εκκλησία της Παναγίας της Περιβλέπτου στην Οχρίδα που χρονολογείται από τον 13ο αιώνα.
Να αναφερθεί ότι η Εκκλησία της Παναγίας της Περιβλέπτου, ανακαινίστηκε πρόσφατα με κεφάλαια που χορηγήθηκαν μέσω προγραμμάτων της USAID με το ποσό των 650.000 δολαρίων.
Σύμφωνα με τον σχισματικό Αρχιεπίσκοπο της λεγόμενης “Μακεδονικής Εκκλησίας” Στέφανο, η επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, επιβεβαιώνει την υποστήριξη και προστασία των εκκλησιαστικών και πολιτιστικών θησαυρών της χώρας.
Τέλος σε ανάμνηση της επισκέψεως ο Αρχιεπίσκοπος Στέφανος προσέφερε μια εικόνα της Παναγίας, η οποία αγιογραφήθηκε από μοναχούς της Μονής Μεταμορφώσεως Ζρζε.
{youtube}UrLO3Z97cjU{/youtube}

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ταφή ή καύση των νεκρών;

Η προβολή του ερωτήματος της ταφής ή της καύσης των νεκρών, από ορισμένους κύκλους, τις τελευταίες δεκαετίες, επανέφερε στο προσκήνιο της επικαιρότητας ένα θέμα, με το … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΙΔ΄ (14η) Οκτωβρίου, μνήμη των Αγίων Μαρτύρων ΝΑΖΑΡΙΟΥ, ΠΡΟΤΑΣΙΟΥ, ΓΕΡΒΑΣΙΟΥ και ΚΕΛΣΙΟΥ.

Ναζάριος, Προτάσιος, Γερβάσιος και Κέλσιος οι θαυμαστοί και ένδοξοι Άγιοι Μάρτυρες έλαμψαν ως λαμπροί αστέρες βασιλεύοντος του ασεβεστάτου Νέρωνος, εν έτει νζ΄ (57). Ήτο … [...]