«Με το θαύµα Σου, έδωσες τόση χαρά και ευτυχία»

26-10-2016, Χαλκίδα
«26 Οκτωβρίου του 2015 εορτή του Αγίου Δημητρίου στο Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Δημητρίου Χαλκίδας, και πλήθος κόσμου με μεγάλη ευλάβεια προσκυνά την εικόνα του Αγίου Δημητρίου και την Αγία Ζώνη της Παναγίας μας που έχουν φέρει οι πατέρες από την Μονή του Βατοπαιδίου.

Μέσα στο πλήθος διακρίνω την Μ. Μ. Νοσηλεύτρια του Γ. Ν. Χαλκίδας η οποία με ευλάβεια πλησιάζει. Την προσεγγίζω και δίχως άλλη σκέψη, έχοντας ένα χέρι να με σπρώχνει, την πηγαίνω στον Γέροντα Εφραίμ και του ζητώ να της διαβάσει ευχή. Συγχρόνως εκείνη γονατίζει και προσκυνά.
Στο παρελθόν πολλές προσπάθειες για να γίνει μητέρα· αλλά το αποτέλεσμα πάντα το ίδιο: “Αρνητικό”. Όμως η Παναγιά μας κάνει το θαύμα της. Η Μ. Μ. μένει έγκυος και φέρνει στον κόσμο δύο υγιέστατα μωράκια.
Να σου ζήσουν, να είναι ευλογημένα και καλά.
Σας ευχαριστούμε Σεβασμιώτατε, Πνευματικέ μας Πατέρα, για την τιμή που μας κάνατε να έχουμε στην πόλη μας αυτή την μεγάλη ευλογία: “Την Αγία Ζώνη της Παναγιάς μας”.
Σας ευχαριστούμε Γέροντα Εφραίμ και Άγιοι Πατέρες της Μονής Βατοπαιδίου για την χαρά που μας δώσατε με την παρουσία σας όλες αυτές τις μέρες στην πόλη μας και την επίσκεψή σας στο Νοσοκομείο μας.
Σε ευχαριστούμε Παναγιά μας, Μητέρα όλων μας, που με το θαύμα σου, έδωσες τόση χαρά και ευτυχία στο ζευγάρι αυτό».
Με σεβασμό και εκτίμηση,
Η Προισταμένη Διεύθυνσης
Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Γ.Ν. Χαλκίδας
Δ. Ε.
 
Πηγή: Θαύματα της Αγίας Ζώνης, εκδ. Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου, Άγιον Όρος 2019, σs. 304-305.
Δείτε εδώ πληροφορίες για την 6η, βελτιωμένη και επαυξημένη έκδοση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Απλές ερωτήσεις κατανόησης κειμένου Β'

Γράφει ο Πρωτοπρεσβύτερος Αναστάσιος Κ. ΓκοτσόπουλοςΚληρικός Ι.Μ. Πατρών Κείμενο Α' Πατριαρχικὸ Γράμμα τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου Βαρθολομαίου πρὸς τὸν Πατριάρχη … [...]

12410 – Περί νοεράς προσευχής

Προς νέον ερωτήσαντα περί προσευχής(Οσίου Ιωσήφ του Ησυχαστού)Η πράξη της νοεράς προσευχής είναι να βιάσεις τον εαυτό σου να λες συνεχώς την ευχή με το στόμα αδιαλείπτως. … [...]

Συναξάρι Γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστού

Διαβαίνουν κάποιοι άνθρωποι από την γήν με τον ουρανόν εις τα μάτια των και με τον Ποιητήν του ουρανού και της γής εις την καρδίαν των. Και με το διάβα των αφήνουν κάτι … [...]