Μητροπολίτης Αχαλκαλάκι: ''Η Εκκλησία της Γεωργίας δεν πρέπει να βιαστεί στο θέμα της Ουκρανίας''

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

“Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Γεωργίας δεν πρέπει να βιάζεται με την αναγνώριση της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας” – δήλωσε ο Μητροπολίτης Αχαλκαλάκι και Κουμούρτο κ. Νικόλαος, μιλώντας στο Γεωργιανό Πρακτορείο Interpressnews.
Ο Μητροπολίτης Νικόλαος θεωρεί ότι πρώτα πρέπει οι Εκκλησίες που βρίσκονται στα Διπτύχα πριν της Εκκλησία της Γεωργίας, να ανταποκριθούν σ΄αυτή την πρόκληση που λέγεται αναγνώριση.
“Είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη οι συνθήκες υπό τις οποίες εφαρμόζεται η Αυτοκεφαλία. Ειδικότερα, ποιος πρέπει να είναι Επικεφαλής της Εκκλησίας της Ουκρανίας, και ποιοι θα είναι κληρικοί. Είναι πολύ σημαντικό να καθιερωθεί η κανονικότητα τους. Κάποιοι απο αυτούς είχαν προηγουμένως αναθεματιστεί. Αυτό είχε αναγνωριστεί από όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες, συμπεριλαμβανομένης και της Κωνσταντινούπολης” δήλωσε ο Μητροπολίτης Αχαλκαλάκι της Εκκλησίας της Γεωργίας.
Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Νικόλαος πρόσθεσε ότι “πολλοί από αυτούς είναι αυτοανακηρυγμένοι επίσκοποι! Πως μπορούν να συνυπάρχουν αυτά; Δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε τέτοιους ανθρώπους”.
Επίσης ο Ιεράρχης της Εκκλησίας της Γεωργίας ανέφερε ότι η Ιερά Σύνοδος, δεν έχει μελετήσει ακόμη πλήρως τον Τόμο που έλαβε η Ουκρανία.
Ακόμη ο κ. Νικόλαος πρόσθεσε ότι η διαδικασία της αναγνώρισης είναι αργή και περίπλοκη, υπογραμμίζοντας ότι “είναι απαραίτητο να μελετήσουμε το πρωτότυπο κείμενο και όχι σε μεταφρασμένη έκδοση.”
Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Αχαλκαλάκι και Κουμούρτο τόνισε: “Η Ουκρανία είναι στρατηγικός εταίρος της Γεωργίας, αλλά και η Ρωσία κατέλαβε το 20% της επικράτειας της Γεωργίας. Οι Γεωργιανοί πολίτες υποστηρίζουν πλήρως της Ουκρανία, αλλά αν υποστηρίξουμε πλήρως την Αυτοκεφαλία θα ήταν αρνητικό σε σχέση με άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τον τελευταίο λόγο τον έχει ο Θεός

Του Ιερομ. Γεωργίου Αλευρά στην Romfea.grΔικαίου της Ιεράς Σκήτης Καυσοκαλυβίων Αγίου Όρους Όταν ένας λαός δεν διδάσκεται από την ιστορία, δυστυχώς εκείνη … [...]