Μητροπολίτης Γκόρι: ''Το Ουκρανικό είναι ευαίσθητο θέμα για ολόκληρη την Ορθοδοξία''

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

Την άποψή του σχετικά με την εκχώρηση Αυτοκεφαλίας εξέφρασε με δηλώσεις του, ο Μητροπολίτης Γκόρι και Ατένι κ. Ανδρέας του Πατριαρχείου Γεωργίας.
Ο Σεβασμιώτατος, ερωτηθείς να σχολιάσει την πρόσφατη απόφαση εκχώρησης Τόμου στην Ουκρανία, τόνισε ότι “η εκχώρηση της Αυτοκεφαλίας θα πρέπει να γίνεται μόνο με κανονικό τρόπο”.
Επίσης ο Μητροπολίτης Ανδρέας πιστεύει ότι οι Ορθόδοξοι πιστοί της Ουκρανίας έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν Αυτοκέφαλη Εκκλησία, αλλά αυτό πρέπει να αναπτυχθεί με κανονικό τρόπο, και τίποτα άλλο.
Σε ερώτηση πως εκτιμά τις ενέργειες του Οικουμενικού Πατριαρχείου και των ουκρανικών αρχών στο θέμα της Αυτοκεφαλίας, ο Ιεράρχης του Πατριαρχείου Γεωργίας, είπε ότι “είναι πολύ δύσκολο να απαντήσω γιατί αυτό αποτελεί ευαίσθητο θέμα για ολόκληρη την Ορθοδοξία”.
“Είναι ανάγκη να μάθουμε την γνώμη και άλλων Εκκλησιών για το θέμα αυτό, διότι πρέπει να προσεγγιστεί με μεγάλη προσοχή” – πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Γκόρι.
Τέλος ο Μητροπολίτης Ανδρέας ανέφερε ότι δεν γνωρίζει ακόμη πότε θα συγκληθεί η Ιερά Σύνοδος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Γεωργίας, η οποία θα λάβει οποιαδήποτε απόφαση για το “ουκρανικό ζήτημα”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΚΑ΄ (21η) Φεβρουαρίου, μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ Αρχιεπισκόπου Αντιοχείας της Μεγ

Ευστάθιος ο εν Αγίοις Πατήρ ημών, ο Ομολογητής, ήτο κατά τους χρόνους του πρώτου εν τοις βασιλεύσι των Χριστιανών Κωνσταντίνου του Μεγάλου, εν έτει τκδ΄ (324), … [...]