Μητροπολίτης Επιφάνιος: ''Όταν γίνουμε ισχυρή και ενωμένη Εκκλησία θα λάβουμε πατριαρχικό καθεστώς''

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

“Η χορήγηση πατριαρχικού καθεστώτος στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας είναι άκαιρη, αλλά με την πάροδο του χρόνου αυτό θα συμβεί σίγουρα” – αυτά δήλωσε ο Επικεφαλής της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας Μητροπολίτης Επιφάνιος, μιλώντας στο κανάλι “ΠΡΙΓΙΑΜΙ”.
Ο Μητροπολίτης Επιφάνιος επίσης τόνισε ότι “φυσικά, στο πρώτο στάδιο της διαμόρφωσης της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, θα έχουμε το καθεστώς μιας Μητροπολιτικής εκκλησίας, αυτό είναι ένα είδος προϋπόθεσης που έχουν περάσει όλες οι άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες, διότι σχεδόν καμία από τις τοπικές εκκλησίες δεν έλαβε πατριαρχική ιδιότητα αμέσως.”
“Όταν θα γίνει μια ισχυρή ενοποιημένη Εκκλησία στην Ουκρανία, θα πρέπει να περάσουμε από αυτό το στάδιο σχηματισμού και αναγνώρισης του αυτοκέφαλου καθεστώτος μας από άλλες τοπικές Ορθόδοξες εκκλησίες » πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Επιφάνιος.
Επίσης ο Μητροπολίτης Επιφάνιος ανέφερε ότι “ο Τόμος που θα λάβει στις 6 Ιανουαρίου, είναι ένα σαφές δώρο για την Ουκρανία”.
{youtube}qC6VGTFXWKQ{/youtube}

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΚΑ΄ (21η) του αυτού μηνός, μνήμη του Οσίου Πατρός ημών ΜΑΞΙΜΟΥ του Ομολογητού.

Μάξιμος ο θαυμάσιος Πατήρ ημών έζη κατά τους χρόνους του βασιλέως Ηρακλείου εν έτει χμ΄ (640) έφθασε δε και μέχρι των ημερών των διαδόχων αυτού. Εγεννήθη εις την βασιλίδα … [...]