Μητροπολίτης Ιωάσαφ: ''Ο Επιφάνιος είναι ψεύτης! Η εκλογή του δεν ήταν νόμιμη''

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

Λάβρος κατά του επικεφαλής της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μητροπολίτου Επιφανίου είναι μέσω του κοινωνικού δικτύου Facebook ο Μητροπολίτης του λεγομένου Πατριαρχείου Κιέβου κ. Ιωάσαφ (Σιμπάεφ).
Το σχόλιο του Μητροπολίτη Ιωάσαφ, έγινε μετά από συνέντευξη που παραχώρησε ο Μητροπολίτης Επιφάνιος, κάνοντας έναν απολογισμό της νέας Εκκλησίας.
“Η απόψη μου σχετικά με την εν λόγω συνέντευξη, είναι ότι ο Επιφάνιος είναι ένας ψεύτης! Απορώ πως κυβερνάει την Εκκλησία του, μετά από τόσα χέμματα που έχει πει;” – γράφει χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Ιωάσαφ.
Επίσης ο Ουκρανός Ιεράρχης τονίζει ότι “πολλοί Επίσκοποι του Πατριαρχείο Κιέβου ήταν αντίθετοι με την υποψηφιότητα του Επιφανίου, η οποία προτάθηκε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη”.
“Επομένως ο Επιφάνιος (Ντουμένκο) ψεύδεται δημοσίως και η εκλογή του, ως επικεφαλής της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας δεν είναι νόμιμη” – γράφει χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Ιωάσαφ.
Ακόμη ο Ουκρανός Μητροπολίτης αναφέρθηκε με ποιο τρόπο ο Επιφάνιος εξαπάτησε τον “Πατριάρχη” Φιλάρετο, γράφοντας ότι “τον εξαπάτησε λέγοντας ότι θα διαποιμένουν από κοινού την νέα Εκκλησία μέχρι το θάνατου του Πατριάρχη”.
“Υπό αυτές τις συνθήκες ψήφισαν οι Ιεράρχες τον Επιφάνιο! Αν δεν υπήρχαν αυτές οι υποσχέσεις, ο Μητροπολίτης Επιφάνιος δεν θα είχε εκλεγεί! Τώρα ψεύδεται δημοσίως, λέγοντας ότι δεν υπήρξαν υποσχέσεις. Έλαβε την εκλογή με εξαπάτηση και η το Άγιο Πνεύμα δεν μεταδίδεται με εξαπάτηση” – προσθέτει χαρακτηριστικά στο σχόλιο του ο Μητροπολίτης Ιωάσαφ.
Τέλος ο Ιεράρχης του λεγόμενου Πατριαρχείου Κιέβου, υπογραμμίζει ότι “η οικοδόμηση μιας Εκκλησίας με βάση το ψέμα και την εξαπάτηση δεν μπορεί να σταθεί”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ταφή ή καύση των νεκρών;

Η προβολή του ερωτήματος της ταφής ή της καύσης των νεκρών, από ορισμένους κύκλους, τις τελευταίες δεκαετίες, επανέφερε στο προσκήνιο της επικαιρότητας ένα θέμα, με το … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΙΔ΄ (14η) Οκτωβρίου, μνήμη των Αγίων Μαρτύρων ΝΑΖΑΡΙΟΥ, ΠΡΟΤΑΣΙΟΥ, ΓΕΡΒΑΣΙΟΥ και ΚΕΛΣΙΟΥ.

Ναζάριος, Προτάσιος, Γερβάσιος και Κέλσιος οι θαυμαστοί και ένδοξοι Άγιοι Μάρτυρες έλαμψαν ως λαμπροί αστέρες βασιλεύοντος του ασεβεστάτου Νέρωνος, εν έτει νζ΄ (57). Ήτο … [...]