Μητροπολίτης Κίτρους: ''Η Τεσσαρακοστή είναι περίοδος κατ' εξοχήν προσευχής''

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος

Στην Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου βρέθηκε την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, καλεσμένος του Ποιμενάρχου κ. Θεοκλήτου στην έδρα της Μητροπόλεως, την Αρναία Χαλκιδικής.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κίτρους ανέπτυξε το θέμα ”Μεγάλη Τεσσαρακοστή, περίοδος απελευθερώσεως” προς τους Πατέρες της Μητροπόλεως Ιερισσού, υπενθυμίζοντας ότι η περίοδος της Τεσσαρακοστής αποτελεί την ιερώτερη περίοδο του χρόνου κατά των Άγιο Συμεών ΘΕσσαλονίκης.
“Η Τεσσαρακοστή είναι περίοδος κατ’ εξοχήν προσευχής. Δεν είναι τυχαίο που το Τριώδιο αρχίζει με την παραβολή, όπου ο Φαρισσαίος καταδικάζεται για την υψηλόφρονα προσευχή, ενώ ο Τελώνης δικαιώνεται για “τον ταπεινόφρονα στεναγμό” είπε μεταξύ των άλλων ο Σεβασμιώτατος.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο εισηγητής τόνισε ότι η Τεσσαρακοστή συνδέεται με την νηστεία και προτρέπει τον καθένα σε πνευματικό ζήλο και εγρήγορση.
Την χαρακτήρισε περίοδο μετανοίας, πνευματικού αγώνα, χάριτος, ανανέωσης της αγάπης προς τον ζώντα Θεό και τους αδελφούς και τέλος απελευθέρωσης.
Υπεγράμμισε ότι η λατρεία της Τεσσαρακοστής καλείται να αγκαλιάσει και το σύγχρονο τρόπο ζωής με τα προβλήματά του και ο αγώνας της Μ. Τεσσαρακοστής συμβαδίζει με τον σύγχρονο αγώνα: αντίστασης στον υπερκαταναλωτισμό, αντίστασης κατά του σατανά και ως στάδιο προσωπικής άθλησης και πνευματικής γυμνασίας.
Και κατέληξε ο Μητροπολίτης Κίτρους με τον λόγο του Αποστόλου Παύλου “νυν εγγύτερον ημών η σωτηρία ή ότε επιστεύσαμεν” (Ρωμ. ιγ’12).
Η Σύναξη συνεχίσθηκε με διάλογο του Σεβασμιωτάτου με τους ευλαβεστάτους Ιερείς και ολοκληρώθηκε με τις ευχαριστίες του οικείου Ιεράρχου κ. Θεοκλήτου προς τον Μητροπολίτη κ. Γεώργιο και τις προτροπές του για την καλύτερη πνευματική και διοικητική οργάνωση των Ενοριών και για την αντιμετώπιση και των ποικίλων συγχρόνων και “σαρακοστιανών πειρασμών”.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΙΤΡΟΥΣ
{youtube}wa1L07prUH0{/youtube}

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μία Ιεραρχία σκέτη σαπουνόπερα!

Η ψυχή μου πήγε στην κούλουρη. Έχω και χοληστερίνη, έχω και πίεση, έχω και ζάχαρο, τέτοιες ανατροπές δεν αντέχω σαν τις σημερινές. Κοιμήθηκαν οι αντιπολιτευόμενοι με … [...]