Μητροπολίτης Κονίτσης σε Πάνο Καμμένο: ''Τα εθνικά θέματα δεν πάνε καλά''

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος στην Romfea.gr

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέα επισκέφτηκε την Δευτέρα 6 Μαΐου ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος και Πρόεδρος των “Ανεξάρτητων Ελλήνων”, στο πλαίσιο περιοδείας του στην Ήπειρο.
Ο Σεβασμιώτατος, που ως γνωστόν, υπερμάχεται με δυναμισμό των δικαίων της πατρίδας, μάλιστα πρόσφατα είχε αρνηθεί να συμμετάσχει, διαμαρτυρόμενος για την εξέλιξη του “Σκοπιανού”, στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο απελευθέρωσης της Κόνιτσας παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, εξέφρασε την ανησυχία του για την εξέλιξη των εθνικών θεμάτων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν πάνε καλά σ’ όλα τα μέτωπα. Ο Μητροπολίτης Κονίτσης επανέλαβε την αντίθεσή του στη Συμφωνία των Πρεσπών, κατέθεσε την ανησυχία του για την τουρκική προκλητικότητα στην Κύπρο, ενώ στάθηκε στο λεγόμενο “αλβανικό” ζήτημα, τονίζοντας ότι από ελληνικής πλευράς δεν έχει διευκρινιστεί ούτε τι αφορά, ούτε ποιες είναι οι προθέσεις για τη “λύση” του.
Ακόμη ο Σεβασμιώτατος κατέθεσε την αγωνία του για τη συνολική πορεία του Έθνους, με την υποβάθμιση της πίστης και των αξιών.
Να σημειωθεί ότι ο κ. Καμμένος προσκύνησε στον τάφο του αλησμόνητου Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κυρού Σεβαστιανού στην Ιερά Μονή Παναγίας Μολυβδοσκεπάστου.
Ο αξέχαστος Ιεράρχης διακρίθηκε για τον πατριωτικό και πνευματικό του αγώνα, γι’ αυτό η φήμη τον συνοδεύει και μετά την κοίμησή του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο Άγιος Σιλουανός και ο Γέρων Σωφρόνιος

Ο Αρχιμανδρίτης Ζαχαρίας Ζάχαρου της Ι. Μ. Τιμίου Προδρόμου Έσσεξ Αγγλίας μιλάει για την πνευματική σχέση και τα κοινά βιώματα του αγίου Σιλουανού του Αθωνίτου και του … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΚΑ΄ (21η) Μαϊου, μνήμη των Αγίων ενδόξων θεοστέπτων μεγάλων βασιλέων και Ισαποστόλων ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Κωνσταντίνος ο μέγας και αοίδιμος πρώτος βασιλεύς των Χριστιανών, ο ιδρυτής της Κωνσταντινουπόλεως και της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, εγεννήθη εν Ναϊσώ, σημερινή Νίσση, … [...]