Μητροπολίτης Μεσσηνίας: ''Πλέον η Εκπαίδευση έπαψε να είναι και Παιδεία''

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

Άνθρωπος που γνωρίζει καλά τα θέματα της Παιδείας είναι ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.
Εκτός από ποιμενάρχης, είναι και ακαδημαϊκός, μιας και ήταν πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και παραμένει καθηγητής.
Έτσι, μετά τον αγιασμό στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας αναφέρθηκε στο σύστημα Παιδείας της Ελλάδας.
Ειδικότερα, ο κ. Χρυσόστομος, αφού ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά στους μαθητές, ανέφερε ότι πλέον η Εκπαίδευση έχει μπει σε πορεία ήσσονος προσπάθειας. Αυτό συμβαίνει, διότι στους μαθητές προσφέρονται ξερές γνώσεις, που χρησιμεύον μόνο για να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις εισόδου στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Πλέον, όπως είπε, η εκπαίδευση έπαψε να είναι και Παιδεία, δηλαδή μέσα από τη γνωστική ανάπτυξη να διαμορφώνεται ο χαρακτήρας και η προσωπικότητα του ανθρώπου.
Από την άλλη, μιλώντας στους μαθητές του Μουσικού Σχολείου της πόλης, είπε ότι «εσείς είστε σε ένα ξεχωριστό περιβάλλον, αφού η γνώση έχει να κάνει με την τέχνη και τη δημιουργία και αυτό είναι που κάνει τη μεγάλη διαφορά. Το Μουσικό Σχολείο μπορεί μέσα από την καλλιέργεια κάθε μορφής μουσικής να διαμορφώσει και προσωπικότητα και χαρακτήρα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακήρυξη της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου σε Επίτιμο Πρόεδρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην τελετή ανακηρύξεως της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου εις … [...]

ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΘΕΚΛΑΣ ΤΗΣ ΙΣΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Η Αγία Θέκλα η Ισαπόστολος Η Αγία Θέκλα έζησε στους Αποστολικούς χρόνους, στους πρώτους δηλ. χρόνους του Χριστιανισμού. Πρόκειται περί μεγάλης Αγίας. Η Εκκλησία την … [...]