Μητροπολίτης Σενάκι: ''Ο Πατριάρχης με τίμησε και μου έδωσε ένα βαρύ σταυρό''

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων “Romfea.gr” με αποκλειστικό δημοσιεύμα το πρωί της Πέμπτης, έγραψε ότι ο Πατριάρχης Γεωργίας κ. Ηλίας διόρισε Μητροπολίτη “Τοποτηρητή” του Θρόνου.
Ο διορισμός του Μητροπολίτη Σίο αποτελεί προσωπική επιλογή του Πατριάρχη Ηλία, κάτι που ήταν και ο ίδιος στον Προκάτοχό του.
Να αναφερθεί ότι πριν από λίγο ο “Τοποτηρητής” του Πατριαρχικού Θρόνου, σε δήλωσή του μεταξύ άλλων ανέφερε: “Για μένα ήταν κάτι το εντελώς απροσδόκητο. Ο Αγιώτατος με τίμησε πολύ, αλλά εγώ ανησυχώ, διότι είναι βαρύς ο σταύρος.”
“Ελπίζω όμως στην χάρη, την βοήθεια του Θεού, στην μεσιτεία του Αγίου Γεωργίου και στις πατρικές νουθεσίες και ευχές της Αυτού Αγιότητος” πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Σενάκι, και Τσχορόκοστου Σίο (Μουτζίρι).
Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος ανέφερε: “Εγώ στ´αλήθεια θεωρώ τον εαυτό μου ανάξιο γι´ αυτήν την διακονία, αλλά θα προσπαθήσω να φανώ αντάξιος στην απόφαση του Πατριάρχης μας”.
Διαβάστε επίσης: Ο Πατριάρχης Γεωργίας διόρισε Μητροπολίτη «σύνθρονό» του!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αγγέλους έσχε συλλειτουργούντας…

 Μια Κυριακή ο Άγιος λειτουργούσε μόνος του. Όλο το εκκλησίασμα έψαλλε. Μετά το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα αμέτρητες αγγελικές φωνές άρχισαν να ψάλλουν. Οι πάντες … [...]