Μια διαφορετική πρόσκληση για πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν από τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας

Πρόσκληση για να υποδεχτούμε τη νέα χρονιά με έναν διαφορετικό τρόπο από τα συνηθισμένα, προτείνει ο Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ.
Αυτή τη φορά, αναφέρει στο μήνυμά του ο μητροπολίτης, να μη γιορτάσουμε με κρότους, τραγούδια και εορταστικά ρεβεγιόν αλλά με… μία αγκαλιά σε κάθε μοναχικό άνθρωπο!
Γι’ αυτό τον λόγο απευθύνει κάλεσμα σε όποιον το επιθυμεί να βρεθεί στον μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Αναργύρων στη Ν. Ιωνία την παραμονή της Πρωτοχρονιάς από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 12.30 τα ξημερώματα.
Ο κ. Γαβριήλ προτείνει στον κόσμο να ζήσουν όλοι μαζί μια ξεχωριστή εμπειρία, να υποδεχτούν τη νέα χρονιά με προσευχή και να δείξουν την αγάπη στο συνάνθρωπο και να του δείξουν εμπιστοσύνη.
«Να εμπιστευθούμε τον συνάνθρωπο. Να διώξουμε την βία και κάθε μισαλλόδοξη σκέψη και πράξη. Να δημιουργήσουμε χώρο στη ζωή μας για τον άλλο. Να βρούμε την δύναμη να συγχωρήσουμε, να βρούμε την δύναμη να αγαπήσουμε».
Ο μητροπολίτης καλεί τον κόσμο να δώσουν όλοι μαζί μία μεγάλη αγκαλιά σε κάθε μοναχικό πρόσωπο.
Ο Μητροπολίτης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Μητρόπολής του καλεί τον κόσμο να σκεφτούν και να αποδεχτούν αυτή τη διαφορετική πρόσκληση «χωρίς να βάλουμε τα καλά μας».
«Ας ενδυθούμε τον Χριστό! Μας θέλει όπως είμαστε…»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΚΑ΄ (21η) του αυτού μηνός, μνήμη του Οσίου Πατρός ημών ΜΑΞΙΜΟΥ του Ομολογητού.

Μάξιμος ο θαυμάσιος Πατήρ ημών έζη κατά τους χρόνους του βασιλέως Ηρακλείου εν έτει χμ΄ (640) έφθασε δε και μέχρι των ημερών των διαδόχων αυτού. Εγεννήθη εις την βασιλίδα … [...]