Μικρά παιδιά του Ελμπασάν φρόντισαν τον ανθόκηπο του ναού της ενορίας τους! (ΦΩΤΟ)

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος για τη Romfea.gr

Αφού συμμετείχαν στη θεία λειτουργία, αφού κοινώνησαν, αφού κατηχήθηκαν, αφού έπαιξαν, παιδάκια (αγόρια και κορίτσια) του Ελμπασάν φρόντισαν τον ανθόκηπο του ναού της ενορίας τους.
Τι όμορφη εικόνα και κυρίως τι όμορφη κατάσταση! Μέσα σε πνεύμα αγάπης και αδελφοσύνης.
Μέσα σε περιβάλλον, που δεν τα αφήνει πίσω ως προς το καλό, αλλά τα ωθεί μπροστά.
Και το νιώθουν στην ψυχούλα τους αυτό τα παιδιά. Νιώθουν, δηλαδή, ότι ο Θεός είναι παρών στη ζωή τους και τα καλεί και τα θέλει κοντά Του Έτσι ξυπνάνε οι παιδικές συνειδήσεις τους και οι παιδικές ψυχές τους βρίσκουν την αλήθεια και τη σωτηρία.
Αυτή η σύναξη στο ναό, η προσευχή, τα λόγια, τα παιχνιδίσματα, οι μικροδουλειές αποταμιεύουν ταπεινά στην καρδιά παιδιά θησαυρούς , που τα βοηθούν να διαμορφώσουν με αυτούς το φρόνημά τους, να σμιλέψουν με αυτούς το χαρακτήρα τους.
Αυτοί οι θησαυροί, είναι οι αρετές τους. Και οι αρετές τους γεννούν την ελπίδα.
Και από την ελπίδα τους ξεπηδά η χάρη του Κυρίου. Και η χάρη του Κυρίου είναι η μόνη δύναμη, που μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο και το ωφελιμότερο τον εσωτερικό τους κόσμο.
Να συγκροτήσουν ολοκληρωμένες προσωπικότητες. Να αναπτυχθούν αυτά τα νεαρά φυτώρια, με τρόπο ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της κοινωνίας, εντός της οποίας θα ζήσουν.
Μιας κοινωνίας, όπου κυριαρχεί ο ατομισμός και ο καιροσκοπισμός και ο εγωισμός και η εκμετάλλευση των αδυνάτων και πολλά άλλα οδυνηρά, που βασανίζουν και ευτελίζουν τον άνθρωπο.
Ο Θεός δίνει πνοή στα παιδιά, κάτι για το οποίο εργάζεται με ζήλο ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος. Αλλά και τα παιδιά στην Αλβανία, που ζουν διάφορες καταστάσεις, δεν αδιαφορούν για το Θεό, δεν τον απορρίπτουν, δεν τον κάνουν ανενεργό.
Αντίθετα τον δέχονται ευεργετικά και αυτό φαίνεται ολοκάθαρα στο ασκοτείνιαστο βλέμμα τους, στο καθαρό πρόσωπάκι τους και στο θαυμαστό χαμόγελό τους.
Φαίνεται ακόμη στη δραστικότητα και στην καταπληκτική ενέργεια, που κρύβουν μέσα τους.
Και είναι σαν να φωνάζουν: «Όλα είναι δυνατόν να τα πετύχουμε με το Χριστό…».
Και πραγματικά έτσι είναι, αφού τα ενισχύει η έγνοια του Χριστού, τα προστατεύει η αγρύπνια Του και Τα φωτίζει η στοργή Του.
Γι’ αυτό όταν μεγαλώσουν θα έχουν την αίσθηση ότι κατάγονται από τα παιδικά τους χρόνια…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τα Εισοδια της Θεοτοκου

Ἡ εὐσεβὴς Ἄννα σύζυγος τοῦ Ἰωακείμ, πέρασε τὴν ζωή της χωρὶς νὰ μπορέσει νὰ τεκνοποιήσει, καθὼς ἦταν στείρα. Μαζὶ μὲ τὸν Ἰωακεὶμ προσευχόταν θερμὰ στὸν Θεὸ νὰ τὴν ἀξιώσει … [...]