«Μιλώντας με τα παιδιά μας για όλα…»

Εκδήλωση για νέους συζύγους και γονείς
με αφορμή το νέο βιβλίο των εκδόσεων ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
«Μιλώντας με τα παιδιά μας για όλα…»
Στο πλαίσιο των φετινών «Διαλόγων Γονέων», το Κέντρο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας έχει την τιμή να διοργανώνει Εκδήλωση για νέους συζύγους και γονείς με αφορμή το νέο βιβλίο των εκδόσεων ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ, με τίτλο: «Μιλώντας με τα παιδιά μας για όλα…»
Πρόκειται για έναν αξιόλογο και μεστό σε περιεχόμενο συλλογικό τόμο, που πραγματεύεται θέματα όπως: φιλία, έρωτας, βία, πολιτική, εφηβεία, πίστη, ενσυναίσθηση, ελληνική γλώσσα, γάμος, εκπαίδευση, πολιτισμός, σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, κατάθλιψη, ελεύθερος χρόνος, παιχνίδι, ίντερνετ, ναρκωτικά, καταστροφή του πλανήτη, ψυχογενής ανορεξία, αναπηρία, θάνατος.
Είκοσι τρεις επιστήμονες, κληρικοί και λαϊκοί, έχουν καταθέσει στα κείμενά τους την επιστημονική τους γνώση και την ποιμαντική του πείρα, επιχειρώντας να ενσπείρουν έναν σύγχρονο προβληματισμό σε γονεϊκές συνειδήσεις που βρίσκονται σε εγρήγορση.

Συμμετέχουν, εκ των συγγραφέων του βιβλίου, ο π. Σπυρίδων Βασιλάκος, εφημέριος Ι. Ν. Ευαγγελιστού Λουκά Θηβών – Διευθυντής Ρ/Σ «Βοιωτική Εκκλησία» και η συντοπίτισσά μας ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια κ. Ελευθερία Αραβανή, καθώς και η κ. Βασιλική Κατωπόδη, ψυχολόγος – επιστ. Υπεύθυνη Κέντρου Πρόληψης «Δίαυλος», ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλος.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018 και ώρα 7.00 μ.μ. στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Λευκάδος (παλαιό Δημαρχείο).
Στη διάρκεια της ομιλίας, σε άλλο χώρο, θα υπάρχει δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά, προκειμένου οι γονείς να συμμετέχουν απερίσπαστοι στο διάλογο.
Η πρόσκληση είναι ανοιχτή σε όλους τους γονείς και σε όσους ακόμη επιθυμούν να την παρακολουθήσουν!  Πληροφορίες: 26450 22415 (εσ.: 21-23) και 6974795265

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αόρατοι ερημίτες στην Κρήτη!

Περί τα μέσα του 19ου αιώνα (περίπου το 1850) ο τότε ηγούμενος της Μονής Οδηγήτριας [βρίσκεται στα Αστερούσια Όρη, του νομού Ηρακλείου] είχε δώσει εντολή όλοι οι βοσκοί … [...]

Οι τρόποι της προσευχής

Ο Γέρων Αθανάσιος Σιμωνοπετρίτης μιλάει για τους τρόπους της προσευχής, με τους οποίους η ανθρώπινη ψυχή στρέφεται καθημερινά στον Πατέρα και Δημιουργό της Θεό, και … [...]

Η άνεση της πνευματικής ζωής

Πώς όμως θα μπορέσουμε να γλιτώσουμε από όλη αυτή την απρέπεια, την προπέτεια, την ασχημονία; Χρειάζονται άραγε μεγάλοι αγώνες και φοβερές ασκητικές προσπάθειες, νηστείες … [...]