Μνημόσυνο για τους πεσόντες κατά την Άλωση της Πόλης στην Ι.Μ. Καλαμαριάς

Αρχιερατικός Εσπερινός τελέστηκε σήμερα, Τετάρτη 29 Μαΐου ε.ε., στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου.
Ο Σεβασμιώτατος συμπαραστατούμενος υπό το Ιερού Κλήρου τέλεσε μέσα σε κλίμα συγκίνησης και εθνικής εξάψεως το Μνημόσυνο πάντων των πεσόντων κατά την προάσπιση της βασιλευούσης Κωνσταντινουπόλεως.
Στη σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε τους λόγους της πτώσεως της Κωνσταντινουπόλεως, ιστορικούς αλλά και πνευματικούς, τονίζοντας με έμφαση ότι η Ρωμιοσύνη ιστορικά δεχόταν προστασία και ενίσχυση από τον ουρανό και ότι κάθε φορά που οι Ρωμιοί εγκατέλειπαν τον ουρανό και στρέφονταν στη βοήθεια της γης, ταπεινώνονταν και εξουθενώνονταν.
Μετά το πέρας του Μνημοσύνου ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερά Κάρας του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος, η οποία κομίσθηκε από την Ιερά Μονή Παναχράντου Ανδρου στην Καλαμαριά, ως και της Ιεράς Εικόνος αυτού στους δρόμους της ενορίας.
Να σημειωθεί ότι η Αγία Κάρα θα παραμείνει στο Ναό έως την Κυριακή 2 Ιουνίου στις 6 το απόγευμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

«Θαύματα της Αγίας Ζώνης» – Νέα έκδοση

Το βιβλίο προλογίζει ο Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ. Απόσπασμα από τον πρόλογο «Τα έργα του Θεού και των Αγίων Του, που δεν μπορεί να ερμηνεύσει … [...]