Μνημόσυνο μακαριστού Ιεραποστόλου π. Κοσμά Γρηγοριάτη στην Ι.Μ. Κατάγκας (ΦΩΤΟ)

Με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κατάγκας κ. Μελετίου, την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Κολουέζι, τελέσθηκε Θεία Λειτουργία και το καθιερωμένο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Ιεραποστόλου, Αρχιμ. π. Κοσμά Γρηγοριάτη, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο μετά από τροχαίο αυτοκινητιστικό δυστύχημα στις 27 Ιανουαρίου 1989.
Παρόλο που οι καιρικές συνθήκες ήταν πάρα πολύ άσχημες, αρκετοί χριστιανοί μαζί με τα παιδιά τους αψήφησαν τις δυσκολίες και προσήλθαν στη Θεία Λειτουργία, για να τιμήσουν με την παρουσία τους, αλλά και για να προσευχηθούν για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού π. Κοσμά.
Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Κατάγκας Αρχιμ. Κοσμάς Θασίτης, στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στη ζωή, στο έργο του π. Κοσμά και στο πώς αξιοποίησε τα χαρίσματα που του έδωσε ο Θεός για την διάδοση του Ευαγγελίου.
Λίγο πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας, τελέσθηκε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μεγάλου αυτού Ιεραποστόλου.
Την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020, τελέσθηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Κολουέζι και εν συνεχεία τρισάγιο μπροστά στον τάφο του μακαριστού Αρχιμ. Κοσμά Γρηγοριάτη.
Κλήρος και λαός μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κατάγκας κ. Μελέτιο, ο οποίος επάξια συνεχίζει το πνευματικό και κοινωνικό έργο που άφησε ο μακαριστός π. Κοσμάς, αισθανόμαστε ευγνωμοσύνη για τον π. Κοσμά Γρηγοριάτη και προσευχόμαστε ο Πανάγαθος Θεός να τον κατατάξει σύντομα μεταξύ των Αγίων της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Συνοδική Θεία Λειτουργία για τα 45 χρόνια Αρχιερατικής διακονίας του Αρχιεπισκόπου Κρήτης

Μέ ἰδιαίτερη χαρά, ἡ Ἱερά Ἐπαρχιακή Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας Κρήτης, ἀνακοινώνει, ὅτι, μέ ὁμόφωνη Ἀπόφαση Αὐτῆς, θά ἑορτασθεῖ ἡ ἐπέτειος τῆς συμπλήρωσης σαράντα πέντε ἐτῶν … [...]

Τα Ελληνικά γράμματα στη Βόρειο Ήπειρο

Καθώς διανύουμε την τρίτη δεκαετία του συνεχούς αγώνα για τον εκδημοκρατισμό της πρώην διδακτορικής Αλβανίας, πολλά είναι τα κείμενα και οι ποικίλες δημοσιεύσεις που … [...]

Σκέψου πριν μιλήσεις

– Αχ Λιονταρή μου, μη με πλησιάζεις σήμερα, γιατί το στόμα σου μυρίζει άσχημα! Ο βασιλιάς των ζώων θυμωμένος με την παρατήρηση της γυναίκας του της λιονταρίνας, … [...]