Μνημόσυνο Μητροπολίτου Χαλκηδόνος κυρού Μελίτωνος Χατζή (ΦΩΤΟ)

Ευρισκόμενος διά προσωπικούς λόγους υγείας εις την Θεσσαλονίκη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλαδελφείας κ. Μελίτων, επ΄ ευκαιρία της εορτής του Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου του Αποστόλου, χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε του Μυστηρίου της Αναιμάκτου Θυσίας, εις τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά.
Προ της Απολύσεως, ο Σεπτός Αρχιερέας της Πρωτοθρόνου και Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, ετέλεσε το Ιερό Μνημόσυνο και Αρχιερατικό Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως του αοιδίμου Μεγάλου Ιεράρχου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Μητροπολίτου Γέροντος Χαλκηδόνος Μελίτωνος (†27 Δεκεμβρίου 1989).
Στη σύντομη προσλαλιά του ο Μητροπολίτης Μελίτων, αναφέρθηκε στην μεγάλη προσωπικότητα του αοιδίμου εκκλησιαστικού ανδρός, το όνομα του οποίου και φέρει, κάνοντας αναφορά διά την μεγίστη και ανεπανάληπτη προσφορά του προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο καθ΄ όλη τη διάρκεια της 75ετούς εκκλησιαστικής του πορείας, αφήνοντας στο τέλος ανεξίτηλα τα σημάδια του εις την ιστορία της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας.
Ο Μακαριστός Χαλκηδόνος Μελίτων Χατζής, ο εκ Καρπενησίου καταγόμενος και καλώς αθλήσας εν Κωνσταντινουπόλει, εν Ίμβρω και Τενέδω, εν Χαλκηδόνι και εν απάση τη Ορθοδόξω Οικουμένη, εστεφάνωσε την εκκλησιαστική του πορεία με στεφάνια καινωτικής και θυσιαστικής προσφοράς, με μεγάλα επιτεύγματα και κατορθώματα, τα οποία είναι καταγεγραμμένα με ανεξίτηλα χρυσά γράμματα και εις τας δέλτους της συγχρόνου εκκλησιαστικής ιστορίας, ενώ μεταξύ των πολλών πνευματικών του παιδιών είναι και ο σήμερα ευκλεώς Πατριαρχεύων, η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, όπως υπεγράμμισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλαδελφείας κ. Μελίτων.
Καταλήγοντας εξέφρασε ευχαριστίες προς τον οικείο Ποιμενάρχη, για την ευλογία να τελέσει την αναίμακτο ιερουργία εις το Ιερό Θυσιαστήριο του περικαλλούς Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά και το Ιερό Μνημόσυνο του πνευματικού πάππου του, ευχόμενος παράλληλα καταλλήλως επί τις εορτές του Αγίου Δωδεκαημέρου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μακεδονία: Η Κιβωτός της Ρωμηοσύνης

Αρχιμ. Καλλίνικος Γεωργάτος Ἡ Ιερά Μητρόπολή μας, Ναυπάκτου καί Ἁγίου Βλασίου, ἀφιερώνει τό Ἡμερολόγιό της 2019 στήν «Μακεδονία μας». Στήν ἔκδοση αὐτή ὑπάρχει καί ἡ … [...]

Βεβήλωσαν τον Μητροπολιτικό Ναό Χίου

Του Παντελή Φύκαρη Με συνθήματα κατά του Μητροπολίτη Χίου Μάρκου και όσων εναντιώνονται στη συμφωνία των Πρεσπών, γέμισαν τον Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Βικτώρων της … [...]

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΤΟΥ ΜΕΓΑ

Καταγωγή Ο Μέγας Ευθύμιος γεννήθηκε το 377 στην Μελιτινή της Αρμενίας, κοντά στον Ευφράτη ποταμό. Τότε βασίλευε ο Γρατιανός. Ήταν από επίσημη οικογένεια. Ο πατέρας … [...]