Μνημόσυνο πεσόντων και αγνοουμένων κοινότητας Αγίου Ανδρονίκου Καρπασίας

Μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019 στην Εκκλησία Αποστόλου Ανδρέα και Αγίας Φωτεινής στον Συνοικισμό Κολοσσίου, προισταμένου του Θεοφυλεστάτου Επισκόπου Καρπασίας κ. Χριστοφόρου τέλεστηκαν τα μνημόσυνα, του π. Μιχαήλ Χαραλάμπους του τελευταίου Ιερέα της κατεχόμενης κοινότητας Αγίου Ανδρονίκου Καρπασίας καθώς και για των Πεσόντων και Αγνοουμένων του κατεχόμενου χωριού Αγίου Ανδρονίκου Καρπασίας, για αυτούς, που κατάφεραν να φύγουν με τη δόξα ότι «έπεσαν υπέρ βωμών και εστιών».
Έπεσαν υπέρ πατρίδος κατά την τούρκικη εισβολή του 1974.
ΑΘΑΝΑΤΟΙ οι πεσόντες του κατεχόμενου χωριού μας του Αγίου Ανδρονίκου Καρπασίας, οι οποίοι τιμήθηκαν, με τον οφειλόμενο σεβασμό, κατάφεραν παρά το σύντομο βίο τους, να χαράξουν μία μακρά διαδρομή ήθους και πατριωτισμού.
Εύχομαι, η πράξη τους, να αποτελέσει λαμπρό παράδειγμα για όλους μας καθώς επίσης να τονώσει το εθνικό φρόνημα, να υπενθυμίσει το χρέος μας για διατήρηση της ιστορικής μνήμης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

«Ιούδας ο προδότης και δόλιος….»

Ο Ιούδας στην Ορθόδοξη Εκκλησία δεν έγινε ποτέ το κατεξοχήν προειδοποιητικό παράδειγμα για το ολέθριο τέλος του μεγαλύτερου αμαρτωλού και εγκληματία της ιστορίας, όπως … [...]