Μογκερίνι: «Σεβαστές από την ΕΕ οι αποφάσεις της εκκλησιαστικής τάξης»

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

Οι κανόνες της εκκλησιαστικής τάξης είναι απολύτως σεβαστοί από την ΕΕ δήλωσε αναφορικά με την υπόθεση της Ουκρανικής Εκκλησίας η Φεντερίκα Μογκερίνι, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής.
Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με την επιστολή που απέστειλε στις 19 Σεπτεμβρίου προς την Φεντερίκα Μογκερίνι, ζητούσε την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και στήριξη προς το πρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου λόγω της «επιθέσεως» προς τον ίδιο αλλά και τον Οικουμενικό Θρόνο, από διάφορες προελεύσεις , λόγω της απόφασης του να αναγνωριστεί –ως είχε το απόλυτο δικαίωμα- το Αυτοκέφαλο στην Ουκρανική Εκκλησία.
Στην απάντησή της η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής διπλωματίας τονίζει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρακολουθεί στενά και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στην Ορθόδοξη Εκκλησία και αναφέρει -αναγνωρίζοντας έμμεσα την απόλυτη νομιμότητα των ενεργειών του Φαναρίου- ότι οι όποιες εσωτερικές αποφάσεις της, στηρίζονται στους δικούς της εκκλησιαστικούς κανόνες. Με την απάντηση της αυτή, είναι σαφές ότι οι κανόνες της νομιμότητας και της Εκκλησιαστικής τάξης είναι απολύτως σεβαστοί και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Με βάση αυτή την θέση, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης δήλωσε ότι οι Ευρωπαϊκές Αρχές και Αξίες προστατεύουν τον Οικουμενικό θρόνο και κάλεσε τους εμπλεκομένους να υιοθετήσουν την άποψη αυτή και να παύσουν τις αήθεις επιθέσεις προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Μ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΦΕΝΤΕΡΙΚΑ ΜΟΓΚΕΡΙΝΙ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ