«Μουσική και Πολιτιστική Όσμωση στα Βαλκάνια»

Το Εθνικό Μουσικό Πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου σε συνεργασία με την Μουσικολογική Ένωση (IMS) για τη Μελέτη της Μουσικής των Βαλκανίων πραγματοποίησε Διεθνές Μουσικολογικό Συνέδριο με θέμα Μουσική και Πολιτιστική Όσμωση στα Βαλκάνια. Το συνέδριο έλαβε χώρα στο Εθνικό Πανεπιστήμιο Μουσικής του Βουκουρεστίου από 2 έως 6 Σεπτεμβρίου του 2019 με μεγάλη συμμετοχή Ελλήνων ερευνητών.

Σκοπός του Διεθνούς Μουσικολογικού Συνεδρίου ήταν η προώθηση της αλληλεπίδρασης, της έρευνας, της συζήτησης και του διαπολιτισμικού διαλόγου μεταξύ μουσικολόγων, εθνομουσικολόγων, ερευνητών και φοιτητών από τη Ρουμανία, τα Βαλκάνια και άλλες χώρες με ενδιαφέρον για τις διάφορες τοπικές μουσικές παραδόσεις στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και αλληλεπιδράσεις με τη Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή.

Στο συνέδριο ακούστηκαν θέματα σχετικά με τη  μουσική τέχνη στα Βαλκάνια τις αλληλεπιδράσεις με τις παραδόσεις της Δυτικής Ευρώπης, το βυζαντινό και μεταβυζαντινό άσμα, μεθοδολογίες και νέες τάσεις στη Μουσικολογία και την Εθνομουσικολογία / Μουσική Ανθρωπολογία των Βαλκανίων, μουσική και  πολιτικά καθεστώτα. Αναμένονται τα επιστημονικά πεπραγμένα του συνεδρίου με τα οποία θα πληροφορηθούμε λεπτομέρειες για το τόσο ενδιαφέρον θέμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

12520 – Μονή Ζυγού

Ταβλάκης Ιωάννης – Παπάγγελος Ιωακείμ, Μονή Ζυγού. Ημερολόγιο 2004Σχετικά: 4011 - Ιερά Μονή Ζυγού (φωτογραφίες)Παπάγγελος Ιωακείμ, Η αγιορειτική μονή του Ζυγού … [...]

Το μικρό σεντούκι

Ο Σεπτέμβριος είναι ο πιο παράξενος, ο πιο αντιφατικός μήνας. Στέλνει τον τελευταίο αποχαιρετισμό στο καλοκαίρι και στην ουτοπία μιας ατέλειωτης εκδρομής. Και συνάμα, … [...]