Μπορίσπολ Αντώνιος: ''Το σχίσμα είναι μια δοκιμασία της πίστεως μας''

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

“Ένα σχίσμα είναι κακό, χωρίς αμφιβολία, αλλά είναι επίσης και μια δοκιμή της πίστεως μας” – τόνισε σε κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Μπορίσπολ κ. Αντώνιος.
Ο Μητροπολίτης Αντώνιος αναφέρθηκε στην σημερινή εκκλησιαστική κατάσταση στην Ουκρανία, τονίζοντας ότι το “Ευαγγέλιο δίνει απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματά μας”.
“Ο πειρασμός που προέκυψε με την νομιμοποίηση των σχισματικών από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, μας θυμίζει το πανικό των μαθητών του Κυρίου στη βάρκα όταν περνούσαν την λίμνη. Ο Χριστός θέτει και σε εμάς σήμερα, το ίδιο ερώτημα που έθεσε τότε στους μαθητές: Που είναι η πίστη σας; Επομένως, μπορούμε να νομίζουμε ότι τα γεγονότα που συμβαίνουν γίνονται χωρίς την θέληση του Θεού;” – πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Αντώνιος.
Επίσης ο Σεβασμιώτατος αναρωτήθηκε: “Τότε ο Κύριος διέταξε τα στοιχεία της φύσεως να σταματήσουν και δεν θα μπορέσει να σταματήσει τις καταιγίδες και τις θύελλες κατά της Εκκλησίας;”
“Όπως προανέφερα το σχίσμα είναι κακό! Όμως έχουμε εμπιστοσύνη στον Θεό, ο οποίος θα δώσει λύση κατά την κρίση Του, αλλά και σύμφωνα με το μέτρο της πίστεως μας” – πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Μπορίσπολ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ