Μπόντμπε Ιάκωβος: ''Με την συμμετοχή των αρχών, έγινε προσπάθεια δολοφονίας του Πατριάρχη Γεωργίας''

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

Έντονο παρασκήνιο υπάρχει πίσω από την απόφαση του Πατριάρχη Γεωργίας κ. Ηλία Β΄ να παύσει από τα καθήκοντα του Προέδρου των Οικονομικών του Πατριαρχείου τον Επίσκοπο Μπόντμπε κ. Ιάκωβο.
Δημοσιεύματα κάνουν λόγω για πιέσεις που δέχθηκε ο Επίσκοπος Ιάκωβος, να συμμετάσχει στην προσπάθεια αντικατάστασης του Πατριάρχη από τον σύνθρονό του Μητροπολίτη Σίο.
“Ο Πατριάρχης Ηλίας γνώριζε τις λεπτομέρειες της όλης κατάστασης! Όλα τα μέλη της Κυβέρνησης πραγματοποιήσαν πολλές συναντήσεις με Ιεράρχες” – ανέφερε για τις εν λόγω κατηγορίες ο Επίσκοπος Μπόντμπε.
Τρεις ημέρες όμως πριν την απόφαση του Πατριάρχη Γεωργίας κ. Ηλία, ο Επίσκοπος Μπόντμπε κ. Ιάκωβος μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό “Pirveli”.
Ο Γεωργιανός Ιεράρχης αναφέρθηκε και στην υπόθεση που αφορά την απόπειρα δολοφονίας του Προκαθήμενου της Εκκλησίας της Γεωργίας.
“Προσπάθησαν να δολοφονήσουν τον Πατριάρχη Γεωργίας Ηλία Β’ με τη συμμετοχή μελών της Κυβέρνησης” – δήλωσε χαρακτηριστικά ο Επίσκοπος Ιάκωβος.
Όσο για τον βασικό κατηγούμενο π. Γεώργιο Μαμαλάντζε, ο Επίσκοπος Ιάκωβος δήλωσε ότι “ήταν απλά επιλεγμένος για το θέμα αυτό”.
Τέλος ο Επίσκοπος Ιάκωβος υποσχέθηκε ότι μετά την παύση του, θα δημοσιοποιήσει έγγραφα και πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση.
Η απόφαση της παύσεως του Επισκόπου Ιακώβου:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ρωσίας πραγματοποίησε προσκύνημα σε ιερά σεβάσματα της Αιγύπτου

Κατόπιν ευλογίας του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κυρίλλου και προσκλήσεως του Πατριάρχη των Κοπτών Θεοδώρου Β’ αντιπροσωπεία της Ορθοδόξου Εκκλησίας … [...]

Ο φύλακας Άγγελος κάθε ανθρώπου

Στην αρχή του Συμβόλου της Πίστεως ομολογούμε πίστη στον Θεό «ποιητήν οὐρανοῦ καί γῆς, ὁρατῶν τε πάντων καί ἀοράτων». Μεταξύ αυτών των αοράτων … [...]

Ο λαγός και η χελώνα

– Ποιος θα τρέξει μαζί μου σήμερα; ……………… – Κανείς λοιπόν… Μα βέβαια, ποιος μπορεί να τα βάλει με τα πιο γρήγορα πόδια του κόσμου! Ο κυρ λαγός καθημερινά … [...]