Μόσχας Κύριλλος: ''Είμαι ο μοναδικός ελεύθερος Πατριάρχης''

Ρεπορτάζ: Αιμίλιος Πολυγένης

Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, δήλωσε ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας σήμερα για πρώτη φορά στην ιστορία είναι “εντελώς απαλλαγμένη από κάθε πολιτική επιρροή” και με τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν αναπτύσσεται ένας φιλικός διάλογος.
“Θα ήθελα να πω ένα πολύ σημαντικό θέμα που μας απασχολεί. Δυστυχώς, πολλά δυτικά ΜΜΕ τα οποία είναι πολιτικοποιημένα, συμφωνούν στο γεγονός ότι ο Πατριάρχης είναι δεν είναι ελεύθερος, αλλά ότι ενεργεί σύμφωνα με ό,τι λέει ο Πούτιν. Εδώ θα ήθελα να πω, ο Πατριάρχης Κύριλλος είναι σήμερα είναι ελεύθερος, καθώς κανείς στη Ρωσική Εκκλησία δεν ήταν ελεύθερος, αλλά ούτε γνωρίζω άλλο Προκαθήμενο άλλης Ορθόδοξης Εκκλησίας” – δήλωσε από την Αγία Πετρούπολη ο Πατριάρχης Κύριλλος.
Επίσης πρόσθεσε ότι “η Εκκλησία της Ρωσίας είναι εντελώς απαλλαγμένη από κάθε πολιτική επιρροή στη χώρα, και έχει ισότιμο διάλογο με τις αρχές για πρώτη φορά στην ιστορία.”
Κλείνοντας ο Πατριάρχης Μόσχας εξέφρασε την ελπίδα ότι “η αυτονομία της Εκκλησίας θα συνεχιστεί”, κάτι όπως εκτιμά ο φιλικός διάλογος πάντα θα είναι “ο σωστός δρόμος”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

2η Γιορτή Νεολαίας στην Καλαμαριά (ΦΩΤΟ)

Με χαμόγελα χαράς, ελπίδας και ζωντάνιας από μικρά, μεγάλα παιδιά και νέους πλημμύρισε η κεντρική πλατεία του Δημαρχείου Καλαμαριάς, την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2018, στη 2η … [...]

Ανακήρυξη της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου σε Επίτιμο Πρόεδρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην τελετή ανακηρύξεως της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου εις … [...]