Νέας Σμύρνης Συμεών: ''Η θερμή προσευχή είναι πνευματικό όπλο'' (ΦΩΤΟ)

Πειραιάς | Δήμητρα Παναγοπούλου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε σήμερα, Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου στον ομώνυμο Ιερό Ναό στον Πειραιά (Ταμπούρια).
Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Πρωτ. Δημήτριο Αρώνη, τους συνεφημέριους του και πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Δημητρίου και στους πειρασμούς που συναντάμε καθημερινά προκειμένου να φτάσουμε στην αγάπη του Θεού.
“Όλοι οι Άγιοι έχουν ένα κοινό γνώρισμα. Δοκιμάστηκαν και υπέμειναν με καρτερία για την αγάπη του Χριστού” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.
Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης τόνισε ότι: “Είναι γνωστός ο όρος “πειρασμός” στην γλώσσα τη χριστιανικής ζωής. Είναι ο δρόμος που οδεύουμε, ο αγώνας που διεξάγουμε αποβλέποντας στην αγάπη του Χριστού. Πειρασμοί, ένα κοινό αγώνισμα που αντιμετωπίζουμε όλοι”.
Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε: “Όπλο πνευματικό είναι η θερμή προσευχή. Να έχετε εσωτερική εγρήγορση και να προσεύχεστε θερμά.”
Να αναφερθεί ότι πλήθος κόσμου κατέκλυσε από νωρίς το προαύλιο και το εσωτερικό του Ιερού Ναού για να προσκυνήσει την εικόνα της Παναγίας της Παναχράντου και την Κάρα του Αγίου Παντελεήμονος, προερχομένων από την Ιερά Μονή Παναχράντου της νήσου Άνδρου και την εικόνα του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου.
Τους ύμνους του εσπερινού απέδωσαν οι Βυζαντινοί χοροί του Ιερού Ναού, υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Νικολάου Τυροβόλη και του Λαμπαδάριου κ. Αναστασίου Τσαμίδη.
Τέλος να σημειωθεί ότι ανήμερα της Εορτής θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ενώ το απόγευμα της Εορτής θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση των Ιερών Εικόνων στους δρόμους πέριξ του Ιερού Ναού προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πτολεμαΐδος κ. Εμμανουήλ, με τη συμμετοχή των αρχών του Δήμου, Στρατιωτικού Αγήματος, Φιλαρμονικής και Σχολείων.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Διεθνές Θεολογικό Συνέδριο ΠΕΘ: «Ορθόδοξη Θεολογία και Παιδεία: Η συμβολή του Αγ. Ιουστίνου Πόποβιτς και του π. Γεωργίου Φλωρόφσκυ»

Η Πανελλήνιος Ένωσις Θεολόγων διοργανώνει Διεθνές Θεολογικό Συνέδριο με θέμα: Ορθόδοξη Θεολογία και Παιδεία. Η συμβολή του Αγ. Ιουστίνου Πόποβιτς και του π. Γεωργίου … [...]