Νέα Κυκλοφορία: ''ΤΟ ΘΑΥΜΑ''

Το νέο βιβλίο του π.Χριστόδουλου Μπίθα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εν Πλω και παρουσιάζεται στην 8η Έκθεση Ορθόδοξου Χριστιανικού Βιβλίου στο Ξενοδοχείο Divani Caravel, το Σάββατο 2 Νοeμβρίου στις 9 το βράδυ!
π. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΜΠΙΘΑΣ: ΤΟ ΘΑΥΜΑΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ΒΑΣΙΣΜΕΝΟ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ_________________________________
Σχήμα: 12×17 / Σελ. 256 / ΤΙΜΗ: 13 €ISBN: 978-960-619-052-0
«Το ένιωθε το σκόρπισμα του εαυτού του κάθε βράδυ μέσα σε τόσο κόσμο. Το πρωί στο Υπουργείο τον πλάκωνε η ρουτίνα, δεν τον ενδιέφερε πλέον η δουλειά του, είχε βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια. Έλεγε πως κάνει υπομονή να σιγουρέψει το μέλλον και μετά λογάριαζε να παραιτηθεί. Είχε πάντα την αίσθηση πως δεν ανήκει εκεί, πως όλα αυτά μοιάζουν με όνειρο, πολλές φορές ξυπνούσε ανήσυχος μέσα στην νύχτα από έναν ακαθόριστο εφιάλτη, κοιμόταν ελάχιστα. Όλα τα θέματα παρέμεναν το ίδιο άλυτα, ήξερε πως κάποτε έπρεπε να τα αντιμετωπίσει, να σταματήσει να κρύβεται, να μην τα απωθεί. Αλλιώς είχε ξεκινήσει, κάποτε φιλοδοξούσε να αφιερωθεί στον συνάνθρωπο, κατά βάθος ήξερε πως η ζωή είναι αλλού, δεν γνώριζε πού όμως…»
Μια διαδρομή οδύνης, ενοχών, αλλοτρίωσης και αναζήτησης από τα χρόνια της Μεταπολίτευσης μέχρι σήμερα. Οι ήρωες του αφηγήματος αυτού δημιουργήθηκαν από τις πραγματικές ιστορίες ανθρώπων που ζουν πλάι μας. Θελήσαμε να διηγηθούμε την ζωή τους για να ψελλίσουμε πως υπάρχει ακόμα ελπίδα, όσο κι αν έχει αστοχήσει κανείς, όσο κι αν πόνεσε, όσο κι αν έφταιξε, φτάνει να έρθει εκείνη η ευλογημένη στιγμή που θα αναλάβει απόλυτα την ευθύνη της ζωής του και θα επιθυμήσει να ξανοιχτεί στο Φως. Μυστήριο είναι αυτό και φτωχά τα λόγια για να το περιγράψουμε,μα συμβαίνει καθημερινά γύρω μας κι εμείς λαχταρήσαμε να το μοιραστούμε.
Ὁ πρωτοπρεσβύτερος Χριστόδουλος Μπίθας γεννήθηκε στήν Νέα Σμύρνη καί σπούδασε Οἰκονομικές καί Πολιτικές Ἐπιστῆμες στήν Νομική Σχολή Ἀθηνῶν, Θεολογία στό Τμῆμα Κοινωνικῆς Θεολογίας τοῦ Πανεπιστημίου Ἀθηνῶν καθώς καί Φωτογραφία Κινηματογράφου στήν Σχολή Σταυράκου.
Χειροτονήθηκε τό 1996 καί διακονεῖ στόν Ἱ. Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχῶν Μοσχάτου. Πρίν τήν χειροτονία του ἐργάστηκε ἐπί σειρά ἐτῶν ὡς Διευθυντής Παραγωγῆς στόν κινηματογράφο, τήν τηλεόραση καί τήν διαφήμιση. Ἐκδίδει τό περιοδικό “Ἀρχαγγέλων Λόγος”.
ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ | 9.00 μμ.
Παρουσίαση του βιβλίου του π. Χριστόδουλου Μπίθα “ΤΟ ΘΑΥΜΑ” μυθιστόρημα μετανοίας βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα
Ομιλητές:
Πρωτ. Νικόλαος Δουληγέρης, Προϊστάμενος του Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου Ψυρρή.Πρωτ. Χριστόδουλος Μπίθας, Θεολόγος-Συγγραφέας,Προϊστάμενος του Ι. Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών ΜοσχάτουΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΕΚΔΟΣΕΙΣ «ΕΝ ΠΛΩ»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

12733 – Αγρυπνία απόψε στην Ιερά Μονή Χιλιανδαρίου. Τιμάται η Μνήμη του κτίτορά της Αγίου Στεφάνου Μιλούτιν (30 Οκτωβρίου/12 Νοεμβρίου)

Ὁ Στέφανος Οὔρεσης Β', ἕνας τῶν ἐπιφανεστέρων Σέρβων Ἡγεμόνων τῆς Δυναστείας τῶν Νεμανιδῶν. Ἦταν γιός τοῦ Κράλη τῆς Σερβίας Οὔρεση Α' (ὁσίου … [...]