Νέοι και νέες συγκεντρώνονται και μιλούν για το Θεό (ΦΩΤΟ)

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος | Romfea.gr

Ξεδιψάνε οι νέοι τη τη ζωή τους, “ρουφώντας” Θεό. Έτσι στην Ιερά Μητρόπολη Ελμπασάν της Αλβανίας, αλλά και σε άλλες εκκλησιαστικές περιφέρειες της χώρας, συγκεντρώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα και μιλούν για το Χριστό.
Και όχι μόνο αυτό. Σε διάφορους χώρους, όπως ναούς, μοναστήρια, πνευματικά κέντρα, πέρα από τη μελέτη της Αγίας Γραφής και τη συζήτηση, προσεύχονται, τραγουδάνε χριστιανικά τραγούδια, διηγούνται βιωματικές ιστορίες, ανταλάσσουν συναρπαστικά μηνύματα και κατασκευάζουν κομποσχοίνια και σταυρούς.
Σ’ αυτές τις διαδραστικές συναντήσεις βάζουν καίρια ερωτήματα: Πώς μπορώ να αγαπήσω; Πώς μπορώ να ζήσω; Και μέσα από την επικοινωνία-κοινωνία προκύπτουν απαντήσεις. Μπορώ να αγαπήσω, γιατί αν πιστεύω και ζω το Χριστό, επιλέγω να συγχωρώ.
Μπορώ να ζήσω, έχοντας εμπιστοσύνη στο Θεό και αποκτώντας, με τη βοήθειά Του, ταπεινό φρόνημα και πολλαπλασιάζοντας τα χαρίσματά μου.
Αυτά τα νεαρά άτομα, σε μια κοινωνία πολυθρησκευτική, όπως η αλβανική, ψάχνουν να ξεφύγουν από τη λογική του συμφέροντος και της ιδιοτέλειας και το κατορθώνουν, αναζητώντας την αλήθεια του Χριστού, μέσα στις μικρές ευλογίες της καθημερινότητας.
Ἐτσι συμμετέχουν ενεργά στη ζωή της Εκκλησίας και αφήνονται στη σχέση με τον Χριστό. Δεν θέλουν να είναι μακριά από το Θεό, ξεγελώντας τον εαυτό τους σε μια εικονική πραγματικότητα, αλλά νιώθουν βαθιά ότι Τον χρειάζονται.
Γι’ αυτό δεν αρκούνται στη σκιά Του, θεωρώντας την πίστη μια απλή συνήθεια, αλλά επιθυμούν το Φως Του να φωτίσει την καρδιά τους σ΄ όλο το πλάτος της, ώστε να ξεπεράσουν τον εαυτό τους και να αφεθούν στη ζεστασιά και την ελπίδα μιας Ορθόδοξης πορείας.
Αυτή η συνειδητοποίηση είναι αρκετή για να στάξει η θεία παρηγοριά στις ψυχές τους και να αναστοχαστούν τις προτεραιότητές τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο Άγιος Σιλουανός και ο Γέρων Σωφρόνιος

Ο Αρχιμανδρίτης Ζαχαρίας Ζάχαρου της Ι. Μ. Τιμίου Προδρόμου Έσσεξ Αγγλίας μιλάει για την πνευματική σχέση και τα κοινά βιώματα του αγίου Σιλουανού του Αθωνίτου και του … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΚΑ΄ (21η) Μαϊου, μνήμη των Αγίων ενδόξων θεοστέπτων μεγάλων βασιλέων και Ισαποστόλων ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Κωνσταντίνος ο μέγας και αοίδιμος πρώτος βασιλεύς των Χριστιανών, ο ιδρυτής της Κωνσταντινουπόλεως και της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, εγεννήθη εν Ναϊσώ, σημερινή Νίσση, … [...]