Νέο Ιεραποστολικό ξεκίνημα στην Ανατολική Τανζανία

Η ενδέκατη (11) Ορθόδοξη Κλινική στην Τανζανία σε λίγες μέρες θα ανοίξει τις πύλες της. Μία ακόμη “φωλιά αγάπης” η πρώτη στην Ανατολική Τανζανία, θα είναι έτοιμη να προσφέρει τη ζωή και την ελπίδα στα παιδιά της Τανζανίας με την χάρι του Θεού, τις ευχές του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρου και την αγάπη και το ανύστακτο ενδιαφέρον του Σεβ. Μητροπολίτου Ειρηνουπόλεως κ. Δημητρίου.
Ήδη το καλοκαίρι μια ομάδα εθελοντών ιατρών, όλοι πνευματικά παιδιά του Σεβ. κ. Δημητρίου, από την Θεσσαλονίκη με επικεφαλή τον στρατιωτικό νεφρολόγο ιατρό – Ταξίαρχο Παντελή Βακιάνη, την νοσηλεύτρια Χαριστούλα Βακιάνη και τους εθελοντές Νικόλαο Χαχούμη και Μάρκο Μίρτη από την Ιταλία, εξέτασαν και προσέφεραν φαρμακευτική αγωγή σε εκατοντάδες παιδιά και ενήλικες.
Όλα αυτά πάντοτε με τη βοήθεια των Μοναζουσών Αικατερίνης (κατά σάρκα αδελφή του Μητροπολίτου Μολδαβίας Θεοφάνους), Ειρήνης και Αναστασίας από την Ιερά Μητρόπολη Μολδαβίας και Μπουκοβίνας.
Έτσι ένα νέο Ιεραποστολικό μέτωπο ξεκινά αυτή τη φορά στην ανατολική Τανζανία, από τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Δημήτριο, μετά από δεκατρία (13) χρόνια συστηματικής ιεραποστολικής εργασίας και προσπάθειας στην Κεντρική Τανζανία, με πλούσια Ιεραποστολική καρποφορία 50.000 βαπτίσεων, 26 χειροτονίων ιθαγενών ιερέων, 32 νέων Ιερών Ναών, 10 κλινικών, 7 σχολείων και περισσοτέρων από 70 πηγαδιών και γεωτρήσεων, με συνολικά 160 έργα αγάπης και προσφοράς.
Για να μπορέσουμε να κάνουμε πράξη το όραμα του “Πατριάρχου της αγάπης” του Πατριάρχου μας κ. Θεόδωρου μία κλινική, ένα νοσοκομείο, ένα σχολείο, ένα πηγάδι σε κάθε γωνιά της Αφρικής. Γένοιτο!!!
{youtube}4OTP2xfZJc4{/youtube}

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Να μας ξανάρθετε Παναγιώτατε…

Ολοκληρώθηκε την Δευτέρα, 25 του μηνός Σεπτεμβρίου ε.ε., η τριήμερη επίσημη επίσκεψη της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου στην Ορεστιάδα. Ο … [...]

Το πρόσωπο ενός λουλουδιού

Νικηφόρος ΒρεττάκοςΓιά μια ἀκόμη φορά, σταμάτησα σήμερα κι ὥρα πολλή κοιτοῦσα τό πρόσωπο ἑνός λουλουδιοῦ. Βρῆκα τά μάτια του· ἔσκυψα μέσα του κι … [...]