Ναύπλιο: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης στον I.N. Αγίου Σπυρίδωνα

Σε χρόνο ρεκόρ ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης στον  Ιστορικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στο Ναύπλιο, Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017.
Υπό την επίβλεψη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας  και με την χρηματοδότηση από το Δήμο Ναυπλιέων  ολοκληρώθηκαν τα έργα ανακαίνισης στον ιστορικό ναό, που λόγω των χρόνων τα σημάδια της φθοράς είχαν κάνει έντονη την παρουσία τους.
Οι εργασίες αποκατάστασης  έγιναν στην τοιχοποιία του ναού, τον γυναικωνίτη που ήταν σχεδόν έτοιμος να καταρρεύσει, στην αγιογραφία που από το πέρασμα του χρόνου είχε μαυρίσει, στην οροφή και την κεραμοσκεπή του κτίσματος, τα φωτιστικά σώματα αλλά και εξωτερικά του ναού.
Ο εφημέριος του Μητροπολιτικού του ναού Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου στον οποίο ανήκει εκκλησιαστικά ο ναός του Αγίου Σπυρίδωνα, π. Ελευθέριος Μίχος, δηλώνει ευχαριστημένος που αρμονικά η Αρχαιολογία κι ο δήμος έφεραν σε πέρας το έργο συντήρησης του Ναού σε τόσο μικρό διάστημα.
{youtube}w-kwS4pIGZk{/youtube}

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πληρωτικά.

Το μάθημα πραγματοποιήθηκε την 10 Δεκεμβρίου 2017. Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Καρασακαλίδης. … [...]

Μηνύματα της επισκέψεως Ερντογάν

Του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αλεξανρουπόλεως κ. Ανθίμου Ο Τούρκος Πρόεδρος, μιλώντας στις 10 Νοεμβρίου 2017 κατά την τελετή που διοργανώθηκε στο Ak Saray (μτφ. Λευκό … [...]

30χρονα Σχολής Αγίας Μαρίνας Ιλισίων

Την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 7 μ.μ. στον ιερό ναό αγίας Μαρίνης Άνω Ιλισίων θα πραγματοποιηθεί ψαλτική εκδήλωση-αφιέρωμα στα 30 χρόνια λειτουργίας της Σχολής … [...]