Νικαίας Αλέξιος: ''Ας εναρμονίσουμε τη ζωή μας με το θέλημα Του Θεού'' (ΦΩΤΟ)

Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε σήμερα, Κυριακή μετά την Χριστού Γέννηση η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Αιγάλεω.
Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Πέτρο Χαλούλο και τους συνεφημερίους του.
Να αναφερθεί ότι ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε αναγνώστες έξι μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, ο οποίος αναφέρθηκε στο έτος που αποχαιρετούμε κάνοντας έναν μικρό απολογισμό.
”Ο απολογισμός για το παρελθόν είναι αναπόφευκτος. Πρόκοψαν τα παιδιά μας; Προχώρησε καλύτερα η πατρίδα μας; Αποκαταστάθηκε η ειρήνη στον κόσμο; Ποικίλες οι απαντήσεις για τη μικροϊστορία μας, αλλά καταθληπτικές έως και φοβικές για την παγκόσμια θεώρηση. Τα προσφυγικά ρεύματα τρέχουν από την μία ανασφάλεια στην άλλη” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.
”Παράλληλα μαίνονται οι πολεμικές συγκρούσεις. Σε εκατοντάδες χιλιάδες μετρούνται οι νεκροί στη Μέση Ανατολή τα τελευταία 5-6 χρόνια, ενώ οι απειλές βίας και πολέμου είναι στην ημερησία διάταξη, σε βαθμό που και οι αρμόδιοι του ΟΗΕ και άλλων οργανισμών να σηκώνουν αδιάφορα τους ώμους τους” πρόσθεσε ο κ. Αλέξιος.
Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος τόνισε: ”Με αυτές τις σκέψεις το μέλλον φαντάζει δυσοίωνο, η ανασφάλεια και ο φόβος σκιάζουν τα πάντα και οι πιστοί καταφεύγουμε, όπως πάντα, στην Παναγία μας, προσευχόμενοι για ένα καλύτερο κόσμο”.
Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος τόνισε: ”Στα μάτια των παιδιών μας βλέπουμε τα στιγμιαία δικά μας όνειρα και, στο χαμόγελό τους, τις δικές μας προσδοκίες. Ο χρόνος είναι μόνο ο πρόλογος ενός πολυσέλιδου βιβλίου. Είναι μια στιγμή στην αιωνιότητα, μια σταγόνα στον ωκεανό. Κυβερνήτης και της άπειρης αιωνιότητος και του στιγμιαίου χρόνου είναι ο Θεός. Ας εναρμονίσουμε τη ζωή μας με το Άγιο θέλημά Του, για να ζήσουμε όμορφα εδω στη γη και για την ελπίδα του παραδείσου”.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Νικαίας συνεχάρη τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Πέτρο Χαλούλο, τους συνεφημερίους του π. Γεράσιμο και π. Ανδρέα, τους Ιεροψάλτες και όλους όσους εργάζονται στον Ναό για την προκοπή της Ενορίας.
Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους καλή και ευλογημένη η νέα χρονιά, προσκαλώντας τους στην κοπή της βασιλόπιτας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Ιανουρίου στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως και κλείνοντας υπογράμμισε: ”η εμπιστοσύνη μας μόνο στον Χριστό. Όλοι οι άλλοι θα μας διαψεύσουν, μόνο ο Χριστός δεν μας διαψεύδει”.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μακεδονία: Η Κιβωτός της Ρωμηοσύνης

Αρχιμ. Καλλίνικος Γεωργάτος Ἡ Ιερά Μητρόπολή μας, Ναυπάκτου καί Ἁγίου Βλασίου, ἀφιερώνει τό Ἡμερολόγιό της 2019 στήν «Μακεδονία μας». Στήν ἔκδοση αὐτή ὑπάρχει καί ἡ … [...]

Βεβήλωσαν τον Μητροπολιτικό Ναό Χίου

Του Παντελή Φύκαρη Με συνθήματα κατά του Μητροπολίτη Χίου Μάρκου και όσων εναντιώνονται στη συμφωνία των Πρεσπών, γέμισαν τον Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Βικτώρων της … [...]