Νικαίας Αλέξιος: ''Η Παναγία είναι η καταφυγή μας στις όποιες δυσκολίες'' (ΦΩΤΟ)

Νίκαια | Θάνος Θανόπουλος

Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε σήμερα, Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019 ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στη Νεάπολη Νίκαιας.
Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Δημήτριο Πρέντζα και πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στην εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου.
“Η Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου υπενθυμίζει την θνητή πλευρά Της, πρόσκαιρη και αυτή, δεδομένου ότι ο θάνατος Της ήταν μετάβαση στην Αληθινή Ζωή, κοντά στον Υιό Της, που είναι η Ζωή και η Ανάσταση όλων” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος.
Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος τόνισε: “Χαρμολύπη μας καταλαμβάνει, γιατί ο θάνατος είναι πάντα έμπονος, αφού χάνουμε από κοντά μας αγαπημένα πρόσωπα, γονείς, αδέλφια, παιδιά, φίλους καρδιακούς. Η Παναγία είναι η Μεγάλη Μητέρα μας. Όμως η λύπη γίνεται και χαρά ανέκφραστη, γιατί γνωρίζουμε και πιστεύουμε ότι η εδώ ζωή είναι προθάλαμος της Αληθινής Ζωής”.
“Οι Αγιορείτες Πατέρες, ιδίως ο Εφραίμ ο Κατουνακιώτης, προτρέπει τους Ιερείς να δέονται στην Παναγία, διότι Εκείνη παρακάλεσαν όλοι οι Άγιοι. Η Παναγία είναι η θέρμη πρέσβειρά μας προς τον Ουρανό. Είναι η Μεγάλη Μητέρα μας, η καταφυγή μας στις όποιες δυσκολίες μας” πρόσθεσε ο κ. Αλέξιος.
Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε: “Στην κάθε δυσκολία μας, «Παναγία μου», φωνάζουμε, στις τραγικές στιγμές σε Εκείνη καταφεύγουμε και ασπαζόμαστε ευλαβικά την Ιερά Εικόνα Της. Ο λαός Της έχει δώσει χιλιάδες προσωνυμία, είναι η Προυσσιώτισσα, η Σουμελά, η Παμμακάριστος, η Μεγαλόχαρη της Τήνου, η Εκατονταπυλιανή της Πάρου, η Ελεούσα, η Γιάτρισσα, η Φανερωμένη, η Μυροβλύτισσα, και τόσα αναρίθμητα άλλα, που εκφράζουν την ευλάβεια όλων μας, προς το ιερό Πρόσωπο Της”.
Μετά το πέρας του εσπερινού πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, συνοδεία της φιλαρμονικής μπάντας και πλήθους πιστών.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο Αγιος Κοσμας ο Αιτωλος

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ὁ Ἅγιος Κοσμᾶς ὁ Αἰτωλός, γεννήθηκε στὸ Μονοδένδρι τῆς Αἰτωλοακαρνανίας, ἀπὸ γονεῖς εὐσεβεῖς, ποὺ τοῦ ἔμαθαν τὰ πάντα … [...]