Νικαίας Αλέξιος: ''Ο Ιερέας οφείλει να είναι υπόδειγμα στο λαό του Θεού'' (ΦΩΤΟ)

Αιγάλεω | Θάνος Θανόπουλος

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα, Σάββατο 26 Ιανουαρίου η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και η εις Πρεσβύτερο χειροτονία του Διακόνου π. Δικαίου Παπαδόδημα στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Αιγάλεω.
Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Χρυσόστομο Παναγόπουλο, τους Εφημερίους του Ναού και πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.
Στην ομιλία του ο π. Δικαίος ευχαρίστησε όλους τους Ιερείς με τους οποίους κατά το παρελθόν συνεργάστηκε και ιδιαίτερα ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την στήριξη που του παρείχε, ειδικά τα πρώτα χρόνια που ήταν άμισθος κληρικός.
”Ποτέ δεν θα ξεχάσω τις θείες λειτουργίες που με αξίωσε ο Θεός να σταθώ πλάι σας. Στο πλάι ενός Επισκόπου ο οποίος εκφράζει και φέρει πιστά την αξία και την τιμή των παλαιών της Εκκλησίας επισκοπων. Δεν θα λησμονήσω ποτέ τις ευεργεσίες και τις δωρεές σας” ανέφερε μεταξύ άλλων ο π. Δικαίος.
Να αναφερθεί ότι ο π. Δικαίος είναι πατέρας δύο τέκνων, διηκόνησε για δύο και πλέον έτη κοντά στον Σεβασμιώτατο και από εδώ και στο εξής θα διακονεί ως Εφημέριος στον εν λόγω Ιερό Ναό.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας απηύθυνε στον π. Δικαίο πατρικές ευχές και τόνισε χαρακτηριστικά: ”Ο Ιερέας οφείλει να είναι υπόδειγμα στο λαό του Θεού. Ο κόσμος π. Δικαίε αναμένει από εμάς τους Ιερείς πρώτον πίστη στον Τριαδικό Θεό, κατανόηση στα προβλήματά του και πολύ αγάπη”.
”Υπήρξες ευλαβέστατος καθόλη αυτή την διάρκεια που βρίσκεσαι κοντά μου. Σεμνός, καθαρός, με ταπείνωση, που θα έλεγε κανείς ότι αυτή η ταπείνωση συναντάται ευτυχώς και σε έγγαμους κληρικούς. Κοντά σου οι άνθρωποι θα καταφέρουν σε αυτό τον Ιερό Ναό να βρουν κατανόηση και στοργή” πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Νικαίας.
Τέλος να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος απένειμε στον π. Δικαίο το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΚΔ΄ (24η) του αυτού μηνός Φεβρουαρίου, γέγονεν η πρώτη και Δευτέρα εύρεσις της τιμίας Κεφαλής του Α

Η Τιμία αύτη και Αγγέλοις αιδέσιμος του θείου Προδρόμου Κεφαλή πρώτον μεν ευρέθη εν τω οίκω του Ηρώδου, δι’ επιφανείας και αποκαλύψεως του ιδίου Τιμίου Προδρόμου, εις δύο … [...]

Κυριακή του Ασώτου

Γράφει ο Γεώργιος Τρυφωνόπουλος, Θεολόγος Α.Π.Θ.  «Κοιτώντας προς στην Ανάσταση......» Τριώδιο 2019Κυριακή του Ασώτου  Πήρα τον δρόμο της ξενιτιάς,σε … [...]

''Ω συμπαθεστάτης οξυωπίας''

Του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, Υπερτίμου και Εξάρχου Άνω Μακεδονίας Αν την ευσπλαχνία του Θεού την αισθανόμαστε καθημερινά στη ζωή μας, την … [...]