Νικαίας Αλέξιος: ''Χάρη στον τιτάνιο αγώνα των Αποστόλων θεμελιώθηκε η Εκκλησία'' (ΦΩΤΟ)

Νίκαια | Θάνος Θανόπουλος

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα, Κυριακή 30 Ιουνίου η Σύναξη των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στη Νίκαια.
Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού π. Ιάκωβο Δελλή και τους συνεφημερίους του.
Να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε τρεις νέους Αναγνώστες.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, ο οποίος αναφέρθηκε στην εορτή της Συνάξεως των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων και στο έργο τους.
«Οι Άγιοι Απόστολοι ως συνεχιστές του σωτηριώδες έργου του Χριστού έστρεψαν τον ρου της ιστορίας και άλλαξαν κυριολεκτικά την μορφή του κόσμου. Εμείς σαν συνειδητό εκκλησιαστικό σώμα αναγνωρίζουμε την ανεκτίμητη προσφορά τους, στην εδραίωση και επέκταση της Εκκλησίας στον κόσμο» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.
Σε άλλο σημείο ο κ. Αλέξιος πρόσθεσε: «Χάρη στον τιτάνιο αγώνα των Αποστόλων και τις αφάνταστες προσωπικές τους θυσίες θεμελιώθηκε η Εκκλησία στον κόσμο μέσα σε ένα εξαιρετικά, εχθρικό για την εν Χριστώ σωτηρία και αλήθεια, περιβάλλον».
«Ο Κύριος δεν επέλεξε τους Αποστόλους από την ελίτ της αριστοκρατίας ή από τις τάξεις των πολιτικά ισχυρών και των οικονομικά δυνατών, αλλά επέλεξε τους ασήμους, τους αδυνάτους και αγραμμάτους ανθρώπους, οι οποίοι βίωναν την δυστυχία και την κακοδαιμονία της πτώσεως και καλλιεργούσαν έντονα στην ψυχή τους την προσδοκία της απολυτρώσεως από τον Κύριο».
«Το Άγιο Πνεύμα μεταμόρφωσε αυτούς τους ασήμους, τους ψαράδες σε σοφούς άνδρες, σε ολόφωτες υπάρξεις οι οποίοι κατηύγασαν την οικουμένη. Η ανθρωπότητα και ολόκληρος ο πολιτισμός οφείλει μεγάλη ευγνωμοσύνη στους σήμερα τιμωμένους Αγίους. Ό,τι δεν κατόρθωσε η διανόηση και η δύναμη του αρχαίου κόσμου το κατόρθωσε η χορεία των Αποστόλων. Το έργο των Αγίων Αποστόλων συνεχίστηκε και συνεχίζεται δια των διαδόχων Αυτών» υπογράμμισε κλείνοντας ο Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος.
Να αναφερθεί ότι ο Ιερός Ναός ήταν κατάμεστος από πιστούς, οι οποίοι έσπευσαν για να τιμήσουν τους Αγίους Δώδεκα Αποστόλους και να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων.
Τέλος από την πλευρά του ο Προϊστάμενος του Ναού π. Ιάκωβος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο που και φέτος λάμπρυνε με την παρουσία την εορτή και αναφέρθηκε στο ποιμαντικό έργο του και την μέριμνά του για την νεολαία και τις κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως, στις οποίες και το φετινό καλοκαίρι θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις της 1000 παιδιά.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αγχος και πνευματικη ζωη…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Άγχος: Μπορεί η ίδια η πνευματική ζωή να δημιουργήσει με κάποιο τρόπο άγχος σε έναν άνθρωπο; Ναι, όταν προσπαθεί … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΙΣΤ΄ (16η) Ιουλίου, μνήμη του Αγίου Μάρτυρος ΑΝΤΙΟΧΟΥ, αδελφού του Αγίου Μάρτυρος Πλάτωνος.

Αντίοχος ο Μάρτυς κατήγετο εκ της εν Καππαδοκία πόλεως Σεβαστείας, την ιατρικήν δε μετερχόμενος περιήρχετο τας πόλεις και ιάτρευσε τους ασθενούντας. Περιερχόμενος λοιπόν … [...]