Νικαίας: ''Το Μοναστήρι των Αγίων Πατέρων είναι τόπος προσευχής, αγιασμού και φιλανθρωπίας'' (ΦΩΤΟ)

Σχιστό Περάματος | Θάνος Θανόπουλος

Παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε σήμερα, Σάββατο 8 Ιουνίου ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός των Αγίων 318 Θεοφόρων Πατέρων της Α’ εν Νικαία Οικουμενικής Συνόδου στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίων Πατέρων της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας.
Στον εσπερινό χοροστάτησε ο κτήτορας της Μονής, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, συγχοροστατούντος του Θεοφ. Επισκόπου Χριστιανουπόλεως κ. Προκοπίου και του Καθηγουμένου Γέροντα Πολυκάρπου.
Να αναφερθεί ότι η Ιερά Μονή, η οποία φέτος συμπληρώνει 10 έτη συνεχούς και απρόσκοπτης λειτουργίας, ανεγέρθηκε σε μία πενταετία, από το έτος 2004 έως το 2009, με πρωτοβουλία, έμπνευση και επίβλεψη του Μητροπολίτου Νικαίας κ. Αλεξίου, του οποίου υπήρξε όραμα από την αρχή της Ποιμαντορίας του.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στους διωγμούς των Χριστιανών και στην Α’ Οικουμενική Σύνοδο.
Επίσης ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στα 10 χρόνια λειτουργίας της Ιεράς Μονής υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά «Το Μοναστήρι των Αγίων Πατέρων είναι τόπος προσευχής, αγιασμού των πιστών και φιλανθρωπίας».
Κλείνοντας ο κ. Αλεξιος ευχήθηκε στον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής, Γέροντα Πολύκαρπο ο Θεός να του χαρίζει υγεία για να συνεχίζει με την αδελφότητα να δοξάζει το όνομα της Τρισηλίου Θεότητος.
Τέλος να σημειωθεί ότι την κυριώνυμο ημέρα της εορτής θα τελεστεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλεξίου.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

«Θαύματα της Αγίας Ζώνης» – Νέα έκδοση

Το βιβλίο προλογίζει ο Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ. Απόσπασμα από τον πρόλογο «Τα έργα του Θεού και των Αγίων Του, που δεν μπορεί να ερμηνεύσει … [...]