Νικαίας: ''Όπως βλέπουμε, δυστυχώς, οι ενορίες θα μένουνε με έναν Ιερέα'' (ΦΩΤΟ)

Άνω Νεάπολη Νικαίας | Θάνος Θανόπουλος

Παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε σήμερα, Τετάρτη 8 Μαΐου ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Χριστοφόρου στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό στην Άνω Νεάπολη Νικαίας.
Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Νικόλαο Κρασσά και πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργασίες ανέγερσης του κυρίως Ναού του Αγίου Χριστοφόρου συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.
Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο και το μαρτύριο του Αγίου Χριστοφόρου ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην πορεία των εργασιών ανέγερσης του κυρίως Ναού.
”Βλέπω ότι μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα ο π. Νικόλαος μαζί με την αγάπη σας κατορθώσατε και ανυψώθηκε εκκλησία. Του χρόνου θα είναι έτοιμη, πιστεύω σε εσάς και στον π. Νικόλαο” τόνισε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος για την πορεία των εργασιών ανέγερσης του Ναού.
”Όπως βλέπουμε, δυστυχώς, οι ενορίες θα μένουνε με έναν Ιερέα, τώρα δεν βγάζουνε μισθό για τους Ιερείς” πρόσθεσε ο κ. Αλέξιος.
Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε Πνευματικό τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Νικόλαο Κρασσά.
Μετά το πέρας του εσπερινού ο Αρχιμ. Νικόλαος Κρασσάς ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την πατρική του αγάπη, την στήριξη στο έργο ανέγερσης του Ναού του Αγίου Χριστοφόρου που και επίσης που και φέτος λάμπρυνε με την παρουσία του την πανήγυρη.
Τέλος να αναφερθεί ότι αύριο, Πέμπτη 9 Μαΐου στον Ιερό Ναό θα τελεστεί πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφ. Επισκόπου Χριστιανουπόλεως κ. Προκοπίου.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο Άγιος Σιλουανός και ο Γέρων Σωφρόνιος

Ο Αρχιμανδρίτης Ζαχαρίας Ζάχαρου της Ι. Μ. Τιμίου Προδρόμου Έσσεξ Αγγλίας μιλάει για την πνευματική σχέση και τα κοινά βιώματα του αγίου Σιλουανού του Αθωνίτου και του … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΚΑ΄ (21η) Μαϊου, μνήμη των Αγίων ενδόξων θεοστέπτων μεγάλων βασιλέων και Ισαποστόλων ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Κωνσταντίνος ο μέγας και αοίδιμος πρώτος βασιλεύς των Χριστιανών, ο ιδρυτής της Κωνσταντινουπόλεως και της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, εγεννήθη εν Ναϊσώ, σημερινή Νίσση, … [...]