Ντουμίνσκ Ιωάννης: ''Αυτό που συνέβη στην Ουκρανία συγκλόνισε όλη την Ορθοδοξία''

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

“Μόνο η τήρηση της αρχής της συλλογικής λήψης αποφάσεων θα μπορούσε να αποτρέψει τη δραματική εξέλιξη των γεγονότων στον Ορθόδοξο κόσμο εξαιτίας της Ουκρανίας” – δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο Μητροπολίτης Ντουμίνσκ κ. Ιωάννης, επικεφαλής των δυτικοευρωπαϊκών ενοριών της ρωσικής παραδόσεως.
Ο Μητροπολίτης Ιωάννης απάντησε για το θέμα της Ουκρανίας, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο να σχολιάσει την κατάσταση για το εν λόγω θέμα.
«Ό,τι συνέβη στην Ουκρανία συγκλόνισε ολόκληρη την Ορθόδοξη Εκκλησία, όχι μόνο την Εκκλησία της Ρωσίας» – δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Ιωάννης.
Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος, ενημερώσε τους δημοσιογράφους ότι είχε επικοινωνία με Εκπροσώπους άλλων Τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησίων για το θέμα της αυτοκεφαλίας στην Ουκρανία.
“Είχα την ευκαιρία να επικοινωνήσω με εκπροσώπους άλλων Τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών και είμαι σε θέση να σας διαβεβαιώσω ότι όλοι μου εξάφρασαν την θλίψη τους” – υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Ντουμίνσκ.
Κλείνοντας ο κ. Ιωάννης, εκφράζοντας και την προσωπική του άποψη, δήλωσε ότι “ανεξάρτητα από ότι συνέβη με την Αρχιεπισκοπή, είχα πολλές αμφιβολίες γι’ αυτό που συνέβη σητν Ουκρανία και λυπάμαι που δεν λειτούργησε η συλλογικότητα”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ