Νυχτερινή Θεία Λειτουργία στο Μετόχι της Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου Κορακιών (ΦΩΤΟ)

Με κατάνυξη και πλήθος πιστών τελέσθηκε την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου νυχτερινή Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγ. Νεκταρίου, Μετοχίου της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Κορακιών,με αφορμή την εορτή της ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου συμπροσευχούμενης της Καθηγουμένης της Μονής Γερόντισσας Θεοφόρας μετά της Αδελφότητος.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας οι προσκυνητές είχαν την ευλογία να επισκεφτούν τον χώρο που υπάρχουν τα προσωπικά αντικείμενα του Οσίου Αμφιλοχίου του Πατμίου, του νέου Αγίου της Εκκλησίας που που πρόσφατα έγινε η Αγιοκατάταξη του από την Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου, η οποία συνεδρίασε στο Φανάρι, υπό την προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και ο οποίος Όσιος είχε Πνευματική σχέση με την μακαριστή Γερόντισσα Αμφιλοχία (Μαρίκα) Κουφάκη.
Η μακαριστή Γερόντισσα Αμφιλοχία της οποίας συμπληρώνονται στις 5 Σεπτεμβρίου 10 χρόνια από την εκδημίαν της, είχε ως πνευματικό της πατέρα τον Όσιο Αμφιλόχιο, ο οποίος της προσέφερε μέρος του σπόνδυλος του Αγ. Νεκταρίου που ήταν ο ιδικός του Πνευματικός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακήρυξη της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου σε Επίτιμο Πρόεδρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην τελετή ανακηρύξεως της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου εις … [...]

ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΘΕΚΛΑΣ ΤΗΣ ΙΣΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Η Αγία Θέκλα η Ισαπόστολος Η Αγία Θέκλα έζησε στους Αποστολικούς χρόνους, στους πρώτους δηλ. χρόνους του Χριστιανισμού. Πρόκειται περί μεγάλης Αγίας. Η Εκκλησία την … [...]