Ξεκίνησαν οι εργασίες του Διεθνούς Λειτουργικού Συνεδρίου στη μνήμη του καθηγητή της λειτουργικής π. Robert Taft

Ξεκίνησαν σήμερα το πρωί Πέμπτη 9 Μαΐου στο Α΄ Αμφιθέατρο της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, οι εργασίες του Διεθνούς Λειτουργικού Συνεδρίου με θέμα: «Θεολογία και λατρεία: Αναφορά στη σύγχρονη περί την λειτουργική επιστήμη έρευνα» που πραγματοποιείται στη μνήμη του μακαριστού καθηγητή της Λειτουργικής π. Robert Taft.

Το εν λόγω Συνέδριο διοργανώνει το Εργαστήριο Χριστιανικής  Λατρείας και Πολιτισμού και εντάσσεται στο πλαίσιο των Εκδηλώσεων Θεολογικού Λόγου και Τέχνης του Τμήματος Θεολογίας ΑΠΘ. Τις εργασίες άνοιξε με χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας Καθηγητής Παναγιώτης Σκαλτσής και ο Κοσμήτορας της Σχολής Θεόδωρος Γιάγκου. Συμμετέχουν έγκριτοι λειτουργιολόγοι από το εσωτερικό και εξωτερικό και αναμένονται πολύ σημαντικές εισηγήσεις για την επιστήμη της ιστορίας της λατρείας και  της λειτουργικής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ζωή βρίσκεται στη γραφή.

ΚΥΡΙΑΚΗ 13/26 ΜΑΪΟΥ 2019 +ΤΗΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΙΔΟΣ Αγία Γλυκερία, Όσιος Σέργιος ο Ομολογητός, Όσιος Ευθύμιος ο Νέος κτήτορας της Μονής Ιβήρων Αγίου Όρους,Άγιος Λαοδίκιος ο … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΚΣΤ΄ (26η) Μαϊου, μνήμη του Αγίου και ενδόξου Αποστόλου ΚΑΡΠΟΥ ενός των Εβδομήκοντα Αποστόλων.

Κάρπος, ο του Κυρίου Απόστολος, ήκμασε κατά τους χρόνους του βασιλέως Νέρωνος, του βασιλεύσαντος κατά τα έτη νδ΄ - ξη΄ (54-68) μ. Χ. συνηριθμείτο δε μετά των Εβδομήκοντα … [...]