Ξεκίνησε το Δ' Πανελλήνιο Συνέδριο Θρησκευτικού Τουρισμού (ΦΩΤΟ)

Άρτα | Τηλέμαχος Παππάς

Με θετικά μηνύματα ξεκίνησαν οι εργασίες του Δ΄ Πανελληνίου Συνεδρίου Θρησκευτικού Τουρισμού, το οποίο πραγματοποιείται από 8 εως 10 Νοεμβρίου στην Άρτα.
Κεντρικό θέμα του Συνεδρίου είναι: “ΗΠΕΙΡΟΣ – ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ – ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΣΤΟΥΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ”.
Η έναρξη του Συνεδρίου έγινε παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, στο πνευματικό Κέντρου του Ιερού Ναού Αγίου Μαξίμου του Γραικού – Άρτης.
Στη συνέχεια ο οικείος Ιεράρχης, Σεβ. Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλίννικος, τέλεσε την ακολουθία του αγιασμού για την έναρξη των εργασιών.
Ακολούθησαν Προσφωνήσεις και Χαιρετισμοί, ενώ προβλήθηκε με βίντεο το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου (πατήστε εδώ).
Επίσης ακολούθησαν διάφοροι χαιρετισμοί, ενώ ο Αρχιμ. Μεθόδιος Ντελής, πραγματοποίησε παρουσίαση των Ιερών Προσκυνημάτων και Προσκυνηματικών Δρόμων της Ι.Μ. Παραμυθίας.
Τέλος ακολούθησε Συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ, από τους Μητροπολίτες Δωδώνης Χρυσόστομο, Ρόδου Κύριλλο, Άρτης Καλλίνικο και τον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής Λευκάδος Θεόφιλο.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Προσέχετε την ελεημοσύνην υμών

Ο Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Χατζηγιάγκου, Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, μιλάει για την αρετή της ελεημοσύνης, σύμφωνα με τους λόγους … [...]

Η ελεημοσύνη του ελεήμονα

Συμπληρώνονται σήμερα 1400 χρόνια από τη οσία κοίμηση τού εν αγίοις πατρός ημών Ιωάννη του Ελεήμονος, Πατριάρχη Αλεξανδρείας, του εκ Κύπρου καταγομένου και εν Κύπρω … [...]