Οδησσού Αγαθάγγελος σε Ξενοφώντος Αλέξιο: ''Ύψωσε τη φωνή σου και μη γίνεις σχισματικός''

Να μην συλλειτουργήσει με τον νέο Μητροπολίτη Κιέβου Επιφάνιο καλούσε με επιστολή που φέρνει στη δημοσιότητα η Romfea.gr ο Μητροπολίτης Οδησσού και Ισμαηλία κ. Αγαθάγγελος τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Γέροντα Αλέξιο, ώστε να μη φανεί ότι το Άγιο Όρος συμμετέχει και εγκρίνει την αναγνώριση της νέας Εκκλησίας της Ουκρανίας.
“Όποιος συλλειτουργεί με σχισματικούς γίνεται και αυτός σχισματικός” – αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή – έκκληση ο Μητροπολίτης Οδησσού προς τον Ηγούμενο της ιστορικής Μονής Ξενοφώντος.
Να σημειωθεί ότι ο Γέροντας Αλέξιος διατηρεί άριστες σχέσεις με τον ουκρανικό λαό, ενώ το μοναστήρι έχει ιδιαίτερους δεσμούς με τους Ορθοδόξους της Ουκρανίας.
Επίσης ο Μητροπολίτης Οδησσού καλούσε τον Ηγούμενο της Μονής Ξενοφώντος, ο οποίος τελικά παρέστη στις εκδηλώσεις και συμμετείχε στην επίσημη αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, να υψώσει τη φωνή του για το καλό της ενότητας της Εκκλησίας, ευελπιστώντας να την ακούσει ο ίδιος ο Οικουμενικός Πατριάρχης, και να ακολουθήσει το δρόμο που χάραξαν οι Προκαθήμενοι της Αντιοχείας και της Πολωνίας, όπως τονίζει χαρακτηριστικά.
Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή του Σεβασμιωτάτου:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΚΑ΄ (21η) Φεβρουαρίου, μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ Αρχιεπισκόπου Αντιοχείας της Μεγ

Ευστάθιος ο εν Αγίοις Πατήρ ημών, ο Ομολογητής, ήτο κατά τους χρόνους του πρώτου εν τοις βασιλεύσι των Χριστιανών Κωνσταντίνου του Μεγάλου, εν έτει τκδ΄ (324), … [...]