Οδοιπορικό στην Ιερά Μητρόπολη Βελγίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην Ιερά Μητρόπολη Βελγίου βρέθηκε ο εκκλησιαστικός τηλεοπτικός σταθμός 4Ε προκειμένου να πραγματοποιήσει οδοιπορικό, μεταφέροντας στην Ελλάδα εικόνες από την ζωή και την δράση της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο κέντρο της Ευρώπης.
Τα γυρίσματα του οδοιπορικού πραγματοποιήθηκαν την Άνοιξη του 2019, ενώ τα οχτώ επεισόδιά του θα προβάλλονται κάθε Κυριακή βράδυ, από τις αρχές Οκτωβρίου μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, οπότε και θα ολοκληρωθούν οι εορτές του Χρυσού Ιωβηλαίου της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου, της επετείου των 50 ετών από την ίδρυσή της.
Τα στελέχη του 4Ε με επικεφαλής τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Νικάρωνα Παπανικολάου, Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου και Υπεύθυνο της Ορθόδοξης Χριστιανικής Αδελφότητας Λυδία, είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βελγίου και Έξαρχο Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρα, ο οποίος πέραν της θερμής υποδοχής και φιλοξενίας, παραχώρησε μια εμπεριστατωμένη και πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη αναφερόμενος στην ζωή της τοπικής Εκκλησίας της Μπενελούξ, την μακρά ιστορία της και τις ποιμαντικές διάφορες ποιμαντικές δράσεις της, καθώς και τον ρόλο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στον σύγχρονο κόσμο.
Επιπλέον, τα στελέχη του σταθμού είχαν την ευκαιρία να απαθανατίσουν το μεγάλο γεγονός της επισκέψεως του Βασιλέως Φιλίππου του Βελγίου στον Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Βρυξελλών, την Κυριακή της Ορθοδοξίας, επισκέφτηκαν Ορθόδοξους Ναούς στις τρεις χώρες της Μητροπόλεως, μίλησαν με τους ιερείς, με στελέχη και πιστούς των Ενοριών, οι οποίοι μετέφεραν τα βιώματα και τις εμπειρίες τους από την διακονία και την ζωή της Ορθόδοξης διασποράς. Η εορτάζουσα την περίοδο αυτή τα 50α της γενέθλια Ιερά Μητρόπολη Βελγίου ευχαριστεί την 4Ε για τον κόπο και το ενδιαφέρον να πραγματοποιήσουν το εν λόγω οδοιπορικό, το οποίο δίνει την ευκαιρία της γνωριμίας και της προβολής της ζωής των Ορθοδόξων στην Ευρώπη, και εύχεται κάθε πρόοδο στην ιεραποστολική διακονία του σταθμού.
{youtube}_hYBjdv0vNs{/youtube}
{youtube}ZHIn68r6-vk{/youtube}
{youtube}lhiiRgDgwew{/youtube}

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τέχνη και αθλητισμός

Ο αθλητισμός ήταν στενά συνδεδεμένος με τη ζωή των αρχαίων Ελλήνων. Το αποδεικνύει η τέχνη που εμφανίστηκε στους αιώνες ακμής των Ολυμπιακών Αγώνων με τον πιο γλαφυρό και … [...]

«Ξέρω να χτίζω σαν το χελιδόνι»

Από μικρό παιδί ήθελα να γίνω ένας καλός ζωγράφος, σαν αυτούς που θαύμαζα είτε σε αναπαραγωγές είτε στο πρωτότυπο. Νόμιζα πως αυτό ήταν μάλλον ακατόρθωτο. Εντούτοις, παρά … [...]