Οικολογικό Συμπόσιο στην Ολλανδία για τον Πράσινο Πατριάρχη

Με Οικολογικό Συμπόσιο ξεκίνησε το ταξίδι της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου στις χώρες της Μπενελούξ.
Στα πλαίσια της παρουσίας του Παναγιωτάτου στην Ολλανδία με αφορμή τις εορτές του Χρυσού Ιωβηλαίου της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου και Εξαρχίας Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου, το «Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ» διοργάνωσε ένα διήμερο Οικολογικό Συμπόσιο, με θέμα το νερό, κύριο ομιλητή και υψηλό προσκεκλημένο τον Παναγιώτατο και άλλους σπουδαίους ομιλητές της ακαδημαϊκής κοινότητας.
Το Οικολογικό Συμπόσιο ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης 6 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Πέμπτης 7 Νοεμβρίου, ενώ κατά την διάρκεια του προγράμματος πέραν των εισηγήσεων πραγματοποιήθηκε μια περιοδεία εν πλω στα κανάλια της πόλης του Άμστερνταμ, το απόγευμα της Τετάρτης.
Κατά την έναρξη του Συμποσίου τον Παναγιώτατο προσφώνησαν ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ Δρ. Ruard Ganzevoort, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δρ. Vinod Subramaniam, η Καθηγήτρια Δρ. Caroline Nevejan ως εκπρόσωπος της πόλεως του Άμστερνταμ και ακολούθησε η κεντρική, εναρκτήρια ομιλία του Πατριάρχου.
Τις εισηγήσεις που ακολούθησαν συνόδευαν εκτενείς συζητήσεις για το θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος, όσον αφορά το νερό, ως δώρο του Θεού στον κόσμο και την καλύτερη διαχείρισή.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

12733 – Αγρυπνία απόψε στην Ιερά Μονή Χιλιανδαρίου. Τιμάται η Μνήμη του κτίτορά της Αγίου Στεφάνου Μιλούτιν (30 Οκτωβρίου/12 Νοεμβρίου)

Ὁ Στέφανος Οὔρεσης Β', ἕνας τῶν ἐπιφανεστέρων Σέρβων Ἡγεμόνων τῆς Δυναστείας τῶν Νεμανιδῶν. Ἦταν γιός τοῦ Κράλη τῆς Σερβίας Οὔρεση Α' (ὁσίου … [...]