Οικονομική βοήθεια από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής στη Λέσβο

Του Θεόδωρου Καλμούκου

Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής θα αποστείλει εντός των προσεχών ημερών οικονομική βοήθεια ύψους $30.000 για τους σεισμόπληκτους της Λέσβου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε.Κ.» εκ των έσω της Αρχιεπισκοπής το ποσό αυτό θα προέρχεται τόσο από τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα, όσο και από ειδικό ταμείο.
Θα αποσταλεί στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ. Ιάκωβο για την ανακούφιση των σεισμόπληκτων κατοίκων της κωμόπολης της Βρίσας, η οποία ισοπεδώθηκε σχεδόν από τον δυνατό σεισμό 6,1 της κλίμακας Ρίχτερ, στις 12 Ιουνίου.
Εν τω μεταξύ, πληροφορίες του «Ε.Κ.» αναφέρουν ότι οι υποσχέσεις που έδωσαν οι υπουργοί και οι λοιποί κυβερνητικοί αξιωματούχοι που επισκέφτηκαν στην Λέσβο και πιο ειδικά τη Βρίσα έχουν μείνει μέχρι στιγμής ανεκπλήρωτες και αναμένουν ακόμα και το υποσχεθέν έκτακτο βοήθημα επιδότησης για την καταβολή του ενοικίου καθότι εκατοντάδες κάτοικοι διαμένουν σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στα Βατερά και στον Πολυχνίτο και σε άλλες κωμοπόλεις.
Υπογραμμίζεται ότι ουσιαστική βοήθεια έχει παράσχει η φιλανθρωπική Οργάνωση «Αποστολή» της Εκκλησίας της Ελλάδος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενα πετραδάκι στο πέδιλό μου

Τ'Αη Λιά πήγαινα πάντα στην θειά μου που μένει έξω από την πόλη σε μιαν εξοχή, κάτω από τον λόφο όπου δεσπόζει το εκκλησάκι του Προφήτη. Από την παραμονή πήγαινα και … [...]