Οι Αρχές της πΓΔΜ κατέσχεσαν το διαβατήριο του Αρχιεπισκόπου Αχρίδος

Για την Romfea.gr | Αθανάσιος Θανόπουλος

Το διαβατήριο του Αρχιεπισκόπου Αχρίδος κ. Ιωάννη κατέσχεσαν οι αστυνομικές αρχές σε συνοριακό σταθμό της ΠΓΔΜ.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές κατέσχεσαν τα ταξιδιωτικά έγγραδα του Αρχιεπισκόπου Αχρίδος χωρίς να δώσουν καμία εξήγηση.
Σε ανακοίνωση της η Αρχιεπισκοπή Αχρίδος αναφέρει ότι τέτοιες διακρίσεις, όπως η κατάσχεση ταξιδιωτικών εγγράφων χωρίς καμία εξήγηση είναι χαρακτηριστικές σε κράτη που δεν υπάρχουν κανόνες δικαίου.
Να αναφερθεί ότι η Αρχιεπισκοπή Αχρίδος προετοιμάζεται για τους εορτασμούς των 1000 ετών από την ίδρυσή της, που θα πραγματοποιηθούν στην Ιερά Σταυροπηγιακή Μονή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στη Μπίτολα στις 30 Σεπτεμβρίου.
Με την ενέργεια αυτή η κυβέρνηση της πΓΔΜ, αν και δήλωσε ότι δίνει το χέρι σε όλους, στην πραγματικότητα παραβιάζει τις θρησκευτικές ελευθερίες επηρεάζοντας έτσι την διοργάνωση του εορτασμού.
Τέλος να σημειωθεί ότι με την θρησκευτική δίωξη αυτή παραβιάζεται το Σύνταγμα και οι διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει η κυβέρνηση της πΓΔΜ, συνεχίζοντας πρακτικές της προηγούμενης κυβέρνησης, στην οποία το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο διέταξε να καταβάλει αποζημίωση στην Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αχρίδος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ξαναγυρνά

Το χαμόγελο που στέλνεις ξαναγυρνά σε σένα.   Ινδική παροιμία … [...]

10891 – Οι χριστιανοί ως μιμητές Χριστού

- Γέροντα, βλέπω άτομα με πνευματικό αγώνα να λογομαχούν, ακόμη και να χωρίζουν επικαλούμενοι το καλό ή τον Θεό! Να μην δέχονται μια διαφορετική γνώμη πέραν της δικής … [...]