Οι δηλώσεις του Πατριάρχη Βαρθολομαίου αποτέλεσμα της σημερινής πολιτικής κατάστασης

Ρεπορτάζ : Romfea.gr

Το Πατριαρχείο Μόσχας πιστεύει ότι οι πρόσφατες δηλώσεις του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, είναι ένα από τα αποτελέσματα των σημερινών πολιτικών εντάσεων γύρω από τη Ρωσία.
«Η πολιτική ένταση που υπάρχει σήμερα στον κόσμο γύρω από τη χώρα μας, διαπιστώνουμε με λύπη ότι μερικές φορές επηρεάζει και την Εκκλησία» – δήλωσε ο γραμματέας Τύπου του Πατριάρχη Κυρίλλου π. Αλέξανδρος Βόλκωφ στο ραδιόφωνο “Ραντονέζ”.
Ο π. Αλέξανδρος ανέφερε επίσης ότι «οι δηλώσεις του Πατριάρχη Βαρθολομαίου περί μοναδικότητας στην επίλυση των προβλημάτων στον Ορθόδοξο κόσμο, προκάλεσαν σοβαρή παρανόηση στην Εκκλησία της Ρωσίας».
“Μετά την συνάντηση των δύο Προκαθημένων, δεν είναι σε εμάς πλήρως κατανοητές οι δηλώσεις που προέρχονται από Ιεράρχες του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Τώρα, νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε μια παύση και σύντομα θα πάρετε κάποιες περαιτέρω διευκρινίσεις επί του ζητήματος” – συμπλήρωσε ο Γραμματέας Τύπου του Πατριαρχείου Μόσχας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτά τα τμήματα της ομιλίας του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, που εμφανίστηκες σε διάφορες ιστοσελίδες, “προκάλεσαν σε εμάς τουλάχιστον αμηχανία και έκπληξη, και σε μεγαλύτερο βαθμό – σοβαρή παρεξήγηση.
“Πρέπει να έχουμε υπομονή και να διευκρινίσουμε όλα αυτά που διαβάσαμε” – δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πατριάρχη Κυρίλλου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

2η Γιορτή Νεολαίας στην Καλαμαριά (ΦΩΤΟ)

Με χαμόγελα χαράς, ελπίδας και ζωντάνιας από μικρά, μεγάλα παιδιά και νέους πλημμύρισε η κεντρική πλατεία του Δημαρχείου Καλαμαριάς, την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2018, στη 2η … [...]

Ανακήρυξη της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου σε Επίτιμο Πρόεδρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην τελετή ανακηρύξεως της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου εις … [...]