Οι Εισηγήσεις της Έκτακτης Ιεραρχίας του Μαρτίου

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης
Συνέρχεται από 8 εώς 9 Μαρτίου η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος σε Έκτακτη Συνέλευση, με βασικό θέμα την εκκλησιαστική εκπαίδευση και το μάθημα των θρησκευτικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr την Τετάρτη 8 Μαρτίου πρώτη ημέρα της Ιεραρχίας, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα απονέμει το παράσημο του Αποστόλου Παύλου της Εκκλησίας της Ελλάδος στον Σεβ. Μητροπολίτη Καρυστίας κ. Σεραφείμ για την συμπλήρωσει 50 χρόνων στην Αρχιερώσυνη.
Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η εισήγηση του Μητροπολίτη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ με θέμα: “Ανασυγκρότησις της Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως”.
Την δεύτερη ημέρα της Έκτακτης Ιεραρχίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ θα πραγματοποιήσει εισήγηση με θέμα: “Προτάσεις – Πορίσματα της ορισθείσης υπό της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας τριμελούς εξ Αρχιερεών Επιτροπής περί του μαθήματος των Θρησκευτικών.”
Στη συνέχεια ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, θα πραγματοποιήσει εισήγηση με θέμα: “Η πορεία του θεολογικού Διαλόγου μεταξύ Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών: Αξιολόγησις, προβλήματα, Προοπτικές”.
Τέλος η Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος θα συζητήσει υπηρεσιακά θέματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εκεί που δεν φαίνεται o Θεός

Εκεί που δεν φαίνεται ο Θεός,στη πραγματικότητα υπάρχει!Εκεί που νομίζεις ότι είσαι μόνος,εκεί είναι που σε περιτριγυρίζει ο Θεός.Εκεί που λες ότι κανείς δεν σε ακούσει, … [...]

«Αναζητώντας την Αγιότητα»

Σύμφωνα με τον π. Αλέξανδρο Σμέμαν: «Η αγιότητα των αγίων δεν είναι παρά η αποκάλυψη και η πραγματοποίηση της αγιότητας που ο καθένας μας έλαβε κατά την ημέρα του … [...]