Οι Εισηγήσεις της Έκτακτης Ιεραρχίας του Μαρτίου

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης
Συνέρχεται από 8 εώς 9 Μαρτίου η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος σε Έκτακτη Συνέλευση, με βασικό θέμα την εκκλησιαστική εκπαίδευση και το μάθημα των θρησκευτικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr την Τετάρτη 8 Μαρτίου πρώτη ημέρα της Ιεραρχίας, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα απονέμει το παράσημο του Αποστόλου Παύλου της Εκκλησίας της Ελλάδος στον Σεβ. Μητροπολίτη Καρυστίας κ. Σεραφείμ για την συμπλήρωσει 50 χρόνων στην Αρχιερώσυνη.
Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η εισήγηση του Μητροπολίτη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ με θέμα: “Ανασυγκρότησις της Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως”.
Την δεύτερη ημέρα της Έκτακτης Ιεραρχίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ θα πραγματοποιήσει εισήγηση με θέμα: “Προτάσεις – Πορίσματα της ορισθείσης υπό της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας τριμελούς εξ Αρχιερεών Επιτροπής περί του μαθήματος των Θρησκευτικών.”
Στη συνέχεια ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, θα πραγματοποιήσει εισήγηση με θέμα: “Η πορεία του θεολογικού Διαλόγου μεταξύ Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών: Αξιολόγησις, προβλήματα, Προοπτικές”.
Τέλος η Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος θα συζητήσει υπηρεσιακά θέματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΤΙ ΜΕΤΑΝΟΟΥΝΤΟΣ

 Περί τῆς ἐσωτερικῆς καταστάσεως τοῦ ἁμαρτωλοῦ, ὅστις ἀρχίζει νά ἀποφεύγῃ τήν ἁμαρτίαν διά τοῦ Μυστηρίου τῆς μετανοίας καί ἐξομολογήσεως. Ὅταν ὁ ἁμαρτωλός … [...]

Παύλος: Ο Μέγας Απόστολος των Εθνών

Του Λάμπρου Κ. Σκόντζου, Θεολόγου - Καθηγητού | Romfea.gr  Ο μέγας Απόστολος των Εθνών Παύλος δεν ανήκε στη χορεία των δώδεκα Αποστόλων. Δε γνώρισε τον Κύριο όσο … [...]

Θεμελίωση νέου Ι. Ναού και Πανηγυρικός Εσπερινός εορτής των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου (ΦΩΤΟ)

Με την πρέπουσα λαμπρότητα ξεκίνησαν οι εόρτιες λατρευτικές εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, επί τη ευκαιρία της εορτής των Αγίων … [...]