Οι ΗΠΑ στο πλευρό του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την Ουκρανία

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής υποστηρίζουν την χορήγηση αυτοκεφαλίας στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίθερ Νάουερτ.
Όπως τονίζει η εκπρόσωπος του State Department “οι ΗΠΑ υποστηρίζουν σθεναρά την θρησκευτική ελευθερία, συμπεριλαμβανομένης της ελευθερίας μελών – ομάδων να διοικούν την θρησκεία τους σύμφωνα με τα πιστεύω τους καί να ασκούν την πίστη τους ελεύθερα χωρίς κυβερνητική παρέμβαση”, προσθέτοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες “σέβονται την ικανότητα των Ουκρανών Ορθοδόξων θρησκευτικών ηγετών καί των ακολούθων τους να επιδιώξουν αυτοκεφαλία σύμφωνα με τα πιστεύω τους.”
Η εκπρόσωπος του αμερικανικού Υπουργείου των Εξωτερικών δήλωσε επίσης ότι οι ΗΠΑ “σέβονται τον Οικουμενικό Πατριάρχη ως φωνή της θρησκευτικής ανοχής και του διαθρησκειακού διαλόγου.”
“Οι Ηνωμένες Πολιτείες διατηρούν ακλόνητη την υποστήριξη τους στην Ουκρανία και την εδαφική της ακεραιότητα ενόψει της ρωσικής επιθετικότητας στην ανατολική Ουκρανία και της ρωσικής κατοχής της Κριμαίας” – υπογραμμίζεται σε άλλο σημείο η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ.
Σημειώνεται μάλιστα η υποστήριξη στην Ουκρανία “καθώς καταγράφει την δική της πορεία και λαμβάνει τις δικές της αποφάσεις, χωρίς εξωτερικές παρεμβάσεις.”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗ

Λουκάς ο ιατρός Ο Απόστολος και Ευαγγελιστής Λουκάς καταγότανε από την Αντιόχεια της Συρίας. Ήταν Έλληνας και από μικρός ασχολήθηκε με τα γράμματα. Γνώριζε πολύ καλά τα … [...]