Οι Λουκαΐτες τίμησαν την μνήμη του Προστάτου τους (ΦΩΤΟ)

Με επίκεντρο των εορτασμών, τον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στού Λουκά Τριπόλεως, η τοπική Εκκλησία της Μαντινείας και Κυνουρίας, εόρτασε την Ιερά μνήμη του Χρυσορρήμονος Πατρός.
Με την συμμετοχή πλήθους πιστών, τόσο στον Εσπερινό, όσο και στην Θεία λειτουργία, που κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, γιόρτασαν οι Λουκαίτες την ιερά μνήμη του Προστάτου τους Αγίου.
Στον πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό του μεγάλου της Εκκλησίας Πατρός, στού Λουκά, που ετελέσθη την Τρίτη 12.11.2019, εχοροστάτησε με άδεια και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, παρουσία του κ. Δημάρχου Τριπόλεως, Εκπροσώπου του Περιφερειάρχου, Εκπροσώπων των Στρατιωτικών Αρχών και Σωμάτων και άλλων Αρχών και Φορέων.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος με λόγια πατρικά μίλησε στο πολυπληθές εκκλησίασμα, συνοπτικά, για τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο και καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο στην γενέτειρά του.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος στην ομιλία του ευχαρίστησε εκ βάθους καρδίας τον πολιό και σεβάσμιο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο για τις πολλές ευεργεσίες στο πρόσωπό του και το πατρικό του ενδιαφέρον για την Ενορία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου Λουκά, ενώ ανεφέρθη στην σημασία του εορτασμού του Αγίου στο χωριό Λουκά, στην λαμπρή εκκλησιαστική και πνευματική παράδοση του χωριού που διατηρείται αλώβητη μέχρι σήμερα στην πνευματική συνοχή των Λουκαιτών σε όποιο μέρος της γης και αν ευρίσκονται, στη σχέση τη βαθειά της ευλαβείας κάθε Λουκαίτη με τον Ιερό Χρυσόστομο, ενώ έκαμε αναφορά στα όσα εβίωσε στο Σικάγο Αμερικής, πριν λίγες μέρες, όπου βρέθηκε κατόπιν προσκλήσεως των εν Αμερική Λουκαιτών για τον εορτασμό των 100 ετών από της ιδρύσεως του εκεί Συλλόγου των Λουκαιτών. Ανήμερα, Τετάρτη 13.11.2019, ετελέσθη Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου και συνιερουργούντων των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων, Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου και Τεγέας κ. Θεοκλήτου, τη συμμετοχή των τοπικών Αρχών.
Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ανεφέρθη στα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της ζωής του Ιερού Χρυσοστόμου, ως πατρός και διδασκάλου της Αγιωτάτης Ορθοδόξου Εκκλησίας και ως μάρτυρος, αφού ταλαιπωρηθείς τα μέγιστα και διωκόμενος παρέδωκε την αγία ψυχή του, εν εξορία, εις τας αγκάλας του Υψίστου.
Επίσης, στην μεγίστη παρρησία του Ιερού Πατρός της Εκκλησίας προς Κύριον υπέρ των τιμώντων την μνήμην αυτού.
Τέλος, ευχές πολλές και ευχαριστίες εξέφρασε προς όλους, στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο, στους Ιερείς εκ Τριπόλεως και εκ Πατρών που προσήλθαν στην Ιερά Πανήγυρη, στους Άρχοντας, στον ευσεβή Λαό και στους συγχωριανούς του, που ευρίσκονται στού Λουκά η σε όποιο άλλο μέρος της γης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ