Οι Μητρ. Ανδριανουπόλεως και Γαλλίας στη συνοδεία του Φαναρίου στο Κίεβο

Την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019, θα τελεσθεί η ενθρόνιση του Νέου Προκαθήμενου της Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μητροπολίτου κ. Επιφάνιου στον ιστορικό ναό Της Του Θεού Σοφίας.
Ο Παναγιώτος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, επέλεξε την συνοδεία του, καταλήγοντας σε μια τετραμελή αποστολή η οποία αποτελείται από δύο Ιεράρχες και δύο Ηγουμένους από το Άγιο Όρος. Οι Σεβασμιώτοι  Μητροπολίτες Γαλλίας κ.Εμμανουήλ, και Ανδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος καθώς επίσης και οι Καθηγούμενοι της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Αρχιμ. Εφραίμ και της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Αρχιμ. Αλέξιος θα είναι η επίσημη συνοδεία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.
Οι Ιεράρχες και οι καθηγούμενοι επιλέχθηκαν προσωπικά από τον Παναγιώτατο, για την ιστορική ενθρόνιση ενώ θα πρέπει να τονισθεί ότι η επιλογή των Ηγουμένων δεν ήταν επιλογή των Μονών του Αγίου Όρους, ούτε εστάλησαν από την Ιερά Κοινότητα ως εκπρόσωποι αυτής.
Πηγή: www.orthodoxianewsagency.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κρίση στην Οικουμενική Ορθοδοξία

Γράφει ο Λουκάς Α. Παναγιώτου Το Τμήμα Θεολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, εκτός του κεντρικού Τμήματός του, στην πρωτεύουσα της Κύπρου, περιλαμβάνει τέσσερα Κέντρα … [...]