Οι Παρακλήσεις προς την Παναγία στην Ι.Μ. Κιλκισίου (ΦΩΤΟ)

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος

Ξεκίνησαν χθες, Τρίτη 1 Αυγούστου 2017, οι Παρακλητικοί Κανόνες προς την Υπεραγία Θεοτόκο σε όλες τις Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου.
Στο πλαίσιο της περιοδείας του στις Ενορίες των χωριών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, ξεκίνησε από την ιστορική έδρα του Δήμου Κιλκίς, την Ν. Σάντα, όπου χοροστάτησε στον Εσπερινό και στην Παράκληση στον Ιερό ενορικαό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και κήρυξε τον θείο λόγο με κεντρικό θέμα την Μητέρα του Θεού ως Μητέρα πάντων των Χριστιανών.
Ακολούθως, όπως κάθε χρόνο, χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Ενορίας αφιερωμένο στον Προφήτη Ηλία, που βρίσκεται στον παρακείμενο ομώνυμο λόφο του οικισμού, και το οποίο πανηγυρίζει με το παλαιό ημερολόγιο, με τους Έλληνες του Πόντου που κατοικούν στη Νέα Σάντα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή οι οποίοι και το έχτισαν.
Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους συμμετέχοντες της Ακολουθίας και επικαλέστηκε τις πρεσβείες του δημοφιλούς Προφήτου, που έπαθε πριν έρθει ο Σωτήρας Χριστός στον κόσμο, να φωτίζει τον δρόμο των πιστών και να χαρίζει δύναμη ώστε να ξεπεραστούν τα μικρά και κυρίως τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τη σημερινή ελληνική κοινωνία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ